BN'ers

Peter Gillis

Ondernemer Peter Gillis is geboren op 20 maart 1962 in Rijen. Hij is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in zowel Nederland als België.

Bekend geworden

Peter Gillis is zelf opgegroeid op camping Kampzicht (nu bekend als d’n Masterndol) in Rijen. In 1986 kocht hij samen met zijn familie Camping en standbad Oostappen in Asten voor 4,25 miljoen gulden. Na twee jaar werd Peter Gillis de enige eigenaar en staat het nu bekend als Vakantiepark Prinsenmeer.

In 2017 was Peter Gillis te zien in de WNL-documentaire Vakantie voor iedereen, dat werd uitgezonden op NPO 2. Sinds 2020 is hij samen met zijn vriendin Nicol Kremers te zien in hun eigen realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa op SBS6.

Privéleven

Peter Gillis is ongeveer dertig jaar getrouwd geweest met zijn vorige vrouw Treesie. Samen kregen zij drie kinderen: Ruud, Inge en Mark. Hoe de twee uit elkaar zijn gegaan is niet bekend. Wel liet hij in zijn boek weten dat hij een aantal buitenechtelijke affaires had. Zijn vrouw wist hij niets vanaf, maar nam genoegen met het feit dat hij nooit thuis was. Hij stond om vijf uur ‘s ochtends op en kwam pas om els uur ‘s avonds weer thuis. De tijd die hij thuis spendeerde sliep hij voornamelijk.

Uiteindelijk kwam Treesie er wel achter, aangezien hij per ongeluk een mailtje naar haar stuurde die eigenlijk voor één van zijn vaste ‘bijvrouwen’ was bedoelt. Peter Gillis biechtte dit eerlijk op aan zijn vrouw en vertelde dat het ook regelmatig gebeurd was. Treesie belde de kinderen en vertelde hen dat hun vader het met een andere vrouw deed.

Uiteindelijk leerde Peter Gillis de 28 jaar jongere Nicol Kremers kennen. Ook zij had al vier kinderen uit een andere relatie. Bij geen van de kinderen is de vader in beeld, gelukkig is volgens haar Peter de ‘beste stiefvader die je maar kunt bedenken’, echter hebben de twee geen kinderwens meer samen. Ze lijken heel gelukkig samen en er leek geen vuiltje aan de lucht, echter deed zich onlangs een groot schandaal in hun relatie voor.

Grootste schandalen

Dan komen we bij de grootste schandalen aan en dat is er toch ééntje. We spraken net al over een groot schandaal in de relatie van Peter Gillis en Nicol en daar gaan we even wat dieper op in.

Peter zou zijn vriendin op 29 mei 2022 hebben mishandeld, dit nieuws kwam mede door roddelkanalen naar buiten. Peter Gillis beschreef de situatie in eerste instantie als ‘onzin’ en ‘niet waar’ en Nicol leek het eens te zijn met de uitspraken. Maar het Openbaar Ministerie kwam met een hele andere verklaring. Hij zou Nicol flink hebben toegetakeld. Hij zou haar in haar rug en neus hebben gebeten, tegen de muur hebben geduwd, in haar voorgevel hebben geknepen en aan haar oor, armen en haren hebben getrokken.

Uiteindelijk bleek dat Peter Gillis toch voor de rechter moest verschijnen, pas toen gaf het koppel toe dat er wel degelijk iets was gebeurd. Nicol heeft geen aangifte gedaan, wel legde ze een verklaring af. Ze liet in september 2022 nog wel weten niets kwijt te willen over de situatie, maar dat dat in de toekomst misschien anders is. “We komen wel ooit een keer met een verhaal naar buiten.” Toen de interviewer aangaf dat er ‘gerust iets zal zijn gebeurd’, leek Nicol het hiermee eens te zijn. “Waar rook is, is vuur. Er is altijd iets aan de hand”, concludeert de interview. Hier geeft Nicol aan dat de interviewer gelijk heeft.