TV-nieuws

Politici gaan ‘daten’ in First Dates

first dates politici

In een bijzondere editie van de BNNVARA-datingshow First Dates nemen verschillende politici deel aan dates met zwevende kiezers. Onder hen bevinden zich onder andere Rob Jetten van D66, Caroline van der Plas van BBB en Laurens Dassen van Volt.

First Dates

In het televisieprogramma First Dates worden singles gekoppeld aan potentiële partners voor een eerste date. In het programma worden de samengestelde koppels gevolgd in een restaurant. Hier ontmoeten de deelnemers elkaar voor het eerst en dineren ze samen. Tijdens het diner hebben ze de kans om elkaar beter te leren kennen en komen ze erachter of er een klik is. Aan het einde van de date wordt de vraag gesteld of ze elkaar nog een keer willen zien voor een tweede date. Hier zijn natuurlijk geen camera’s bij.

Politici bij First Dates

Normaal gesproken stemmen we om de vier jaar voor de Tweede Kamer, maar dit jaar gaat het nét even iets anders. Het kabinet is eerder dit jaar gevallen. Dit betekent dat er opnieuw moet worden gestemd om te bepalen welke partijen de Tweede Kamer de komende vier jaar gaan vertegenwoordigen.

Het campagnevoeren wordt door sommige partijen creatief aangepakt deze verkiezing. Verschillende politici betreden het First Dates-restaurant om op ‘date’ te gaan met zwevende kiezers. Zo kunnen zij hun partij promoten en heeft de kiezer handvaten om zich aan vast te houden voor het stemmen. Handig voor de kiezers en kijkers van het programma die nog niet weten op welke partij zij willen stemmen: de aflevering wordt een dag voor de Tweede Kamerverkiezingen uitgezonden. Zo kun je je nog laten inspireren voor je stemkeuze door de aanwezige politici.

De politici die het bekende First Dates-restaurant zullen betreden zijn Rob Jetten van D66, Caroline van der Plas van BBB, Eline Vedder van CDA, Esmah Lahlah van GroenLinks-PvdA, Joost Eerdmans van JA21 en Laurens Dassen van Volt.

De speciale aflevering van First Dates, die de naam First Debates krijgt, is te zien op 21 november bij NPO 3.

Beeld: BNNVARA