Kijkers zijn boos op Marnix First Dates: hij heeft al een relatie

TV-nieuws
door Noor
donderdag, 16 februari 2023 om 9:58
ontwerp zonder titel 15 3
Het klinkt misschien apart, maar het gebeurde echt. Marnix deed mee aan First Dates terwijl hij al in een relatie zat. De kijkers vinden het niet kunnen en gaan helemaal los.

Niet helemaal een First Date

Marnix werd gekoppeld aan zijn date Bibi. Waar Bibi zich had opgegeven omdat ze echt klaar is om zich open te stellen voor de liefde, is haar date Marnix er helaas om een hele andere reden. Aan tafel vertelt hij in een gesprek dat hij al een relatie heeft. Marnix vond het een goed idee om dit pas bijna op het einde van de date aan Bibi te vertellen.

Opnames

Tijdens de date hebben ze een gesprek over wat ze van elkaar vinden en of ze elkaar nog een keer zouden willen zien. "Als het dan gaat over zullen we nog een keer afspreken, dan heb ik niet het gevoel dat ik dat heel graag zou willen”, vertelt Marnix. Hierna besluit hij een uitleg te geven en open kaart te spelen over zijn relatie."Ik ga er wel eerlijk over zijn. Ik wist niet wanneer dit werd opgenomen, dus ik heb in de tussentijd ook al iemand leren kennen. ” Marnix verteld dat zijn relatie niet van een 'leie dakje' gaat. Dat geloven we wel als je een relatie hebt en alsnog besluit mee te doen aan First Dates.

Boos

Bibi voelt dat ze geen eerlijke kans heeft gekregen op een match," Ik vraag mij eigenlijk wel af: wat doe je hier?" Bibi snapt niet waarom Marnix heeft besloten toch nog deel te nemen aan het programma. Zo zei ze: "Want je zei tegen het einde dat je iemand hebt ontmoet. Ben jij je eigenlijk wel bewust van de gevolgen daarvan? Of is het gewoon een spelletje of dat je alle opties openhoudt? Ik ben in de war. Ik snap het niet.” Marnix probeert het uit te leggen dat hij het meer voor de ervaring deed. "Dit is wel iets wat ik wel heel leuk vind om te doen. Iets nieuws, iets totaal onbekends. Ik wilde dit wel onderzoeken. Misschien had ik hier wel iemand getroffen die ik heel leuk had gevonden.” Bibi schudt met haar hoofd terwijl hij dit aan haar verteld. Ze kan er niets mee, maar ze kan het vooral niet begrijpen. Toen het kistje op tafel kwam met de rekening was Marnix niet van plan om deze te gaan betalen. Hij stelt voor om te splitten "Ik wil wel graag… apart betalen”. Dit betekent zeker geen vervolgdate.

Kijkers woest

Kijkers gaan helemaal los op sociale media over 'hork' Marnix. Niemand lijkt te begrijpen wat hij daar deed en al helemaal niet waarom hij de rekening niet heeft betaald. Zo twittert een kijker: "Van mij had Marnix het etentje mogen betalen. Inclusief uurvergoeding voor de verloren tijd. Wat een lapzwans, daten terwijl je niet single bent”. De kijkers hebben het vooral te doen met zijn date Bibi, ze heeft echt haar tijd verspeeld, vinden de kijkers. "Marnix dit kan je toch niet maken joh. Mail de redactie of iets maar nu zet je jezelf gigantisch voor l*l, en nog erger je date!” Waar een andere kijker schrijft veel respect te hebben voor Bibi: "Wel mega dat zij dat zo op tv zegt! Petje af!”