Reality's Molboek: Aflevering 3

Reality's Molboek: Aflevering 3

door Sophie

Last Laatst geüpdatet

Een nieuwe week is weer begonnen dus is het weer tijd om de derde aflevering van het mysterieuze programma Wie Is De Mol? te gaan bespreken. Ben jij benieuwd naar de hints en aanwijzingen van deze week, lees dan snel verder!

Aflevering 3: Spelbreker

Afgelopen zaterdag hebben we weer kunnen genieten van een lekker avondje op de bank met natuurlijk een nieuwe aflevering van Wie Is De Mol? De titel van deze aflevering was ‘spelbreker’, zorgde de Mol ervoor dat het spel werd verstoord?

Opdracht 1: Omleiding

De eerste opdracht speelde zich af in de duinen van Atlantis. Dit ligt ongeveer 40 minuten rijden van Kaapstad en is een enorme zandvlakte met zandheuvels tot wel 50 meter hoog.

De kandidaten kregen allemaal een quad, hiermee moesten ze de zandduinen verkennen en opzoek gaan naar geld. Er waren zeven stations waar de kandidaten geld konden verdienen door op een knop te drukken. Bij elk station lag een kaartje met namen, deze personen moesten tegelijk op de knop drukken om zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot. Hiermee konden ze 2500 euro verdienen - en het is lang geleden maar de groep heeft het maximale bedrag gewonnen.

De kandidaten mochten elk station maar één keer gebruiken, dus moesten ze goed in de gaten houden welke ze al hadden gehad en welke ze nog moesten. Ook moesten ze op hun speeltijd letten, in het begin kreeg iedereen vijftien minuten om het gebied te verkennen en eventueel al wat stations langs te gaan. De speeltijd kon verlengd worden als ze dit binnen de tijd deden. Als je te laat was, dan lag je uit het spel.

Opdracht 2: Per definitie

Aan het einde van de eerste opdracht moest elke kandidaat een partner kiezen - en niet zomaar een partner. Ze moesten een partner kiezen die een meester is in misleiden. In deze duo’s werd er vervolgens een woordenquiz gespeeld in het gebouw ‘Centre for the book’. Met deze quiz kon de groep 2000 euro verdienen, ze waren hier niet erg goed in want ze hebben slechts 750 euro verdient.

Rik gaf de duo’s elke keer een Afrikaans woord, elk duo moest vervolgens een mogelijke betekenis voor dit woord bedenken waarmee ze de andere duo’s konden misleiden. Daarna liet Rik alle woorden die waren bedacht zien, maar tussen deze woorden stond ook de juiste definitie.

Vervolgens moesten alle duo’s raden wat de juiste betekenis van het Afrikaanse woord was. Elke keer als een duo de juiste betekenis koos, ging er 50 euro in de pot. Maar werd er een betekenis gekozen die een duo had bedacht, dan verdiende dat duo een punt.

Het duo dat aan het einde van de opdracht de meeste punten had won twee jokers. Uiteindelijk waren dit Jurre en Annick.

Opdracht 3: Het schip ingaan

Voor de derde opdracht waren de kandidaten in de haven van Kaapstad. Op een oud ijsbreker - wat nu wordt gebruikt als een opleidingsschip - moesten de kandidaten opzoek naar een codewoord. Als ze deze binnen een halfuur wisten te kraken konden ze 2000 euro voor de pot winnen.

De kandidaten moesten op zoek naar hints voor het codewoord, deze lagen verspreid over de ijsbreker. Om de locaties van die hints te achterhalen moesten ze eerst op zoek naar ijsblokjes, want deze vertelde waar ze de hints konden vinden.

De groep moest zich opsplitsen in drie groepen en uiteindelijk moest één groepje het codewoord op het heliplatform aan Rik vertellen. Ze moesten onderling bepalen welk groepje deze taak op zich kreeg.

Tijdens het zoeken van de hints vonden Sander en Nabil drie jokers, op de envelop stond: “Jullie kunnen straks de keuze maken tussen of geld voor de pot of drie jokers”. Toen de groep bij elkaar stond en ze het codewoord hadden geraden biecht Sander de vondst op, maar er mocht maar één groepje naar Rik.

Daniël had het codewoord gevonden dus ging zijn groepje wat bestond uit Jurre en Soy naar het heliplatform toe. Zij kregen dus ook de envelop van Sander en Nabil mee. Hoewel ze hadden afgesproken om voor het geld te gaan, gingen ze voor de jokers. Zonder dit aan de groep te vertellen. Omdat het programma dit jaar niet aan fysiek geld doet, kon de groep er dus ook niet achter komen.

Hints en aanwijzingen

  1. Het hele bedrag: Voor het eerst sinds een heel wat jaren wordt er bij een opdracht het maximale bedrag verdiend. Deed de Mol dit expres of was het mollen niet gelukt…
  2. De juiste definities: Tijdens de opdracht met de Afrikaanse woorden is het makkelijk voor de Mol om de verkeerde definities te kiezen. De Mol weet natuurlijk wat de goede definitie was. Jurre en Annick hebben de meeste goede antwoorden gegeven, zij zijn dus niet erg verdacht.
  3. De titel: spelbreker: De titel van deze aflevering is ‘spelbreker’. In de opdracht op het schip zijn Nabil, Ranomi en Soy te zien met een pikhouweel waarmee ze het ijs breken. Verwijst de titel van de aflevering naar een van hen? Omdat zij tijdens het spel het ijs ‘breken’?
  4. Het codewoord: Tijdens de derde opdracht noemt Jurre als eerst het juiste codewoord, namelijk ‘schip’. Dit zou de Mol natuurlijk niet zo snel doen.
  5. Geen geld in de pot: Zoals eerder in dit artikel benoemd zijn Jurre, Daniël en Soy niet eerlijk geweest naar de groep door jokers te kiezen in plaats van geld voor de pot. De Mol wil natuurlijk dat de pot zo laag mogelijk blijft…
  6. Een pokerface: Aan het begin van de derde aflevering vertelt Rik dat de Mol een goede pokerface heeft. Vervolgens zie je aan het eind van de aflevering dat Jurre, Daniël en Soy ervoor kozen om de groep voor te liegen en dus een pokerface op te zetten.

In het voorstukje van volgende week is te zien dat er misschien toch fysiek geld komt. Er staat namelijk een doorzichtige koffer met geld op tafel en Rik zegt vervolgens: “Jullie moeten nu een keuze gaan maken, wie vertrouw je een koffer met een hoog bedrag toe.”

Wie is de hoofdverdachte Mol?

Deze week hebben wij wederom onze pijlen gericht op Soy. Hoewel hij erg fanatiek was in de eerste opdracht, heeft hij daarna bijna tot geen geld verdient. Ook wijzen er veel hints naar hem.

Deze week kreeg Sander een rood scherm, had hij dan toch die joker voor zichzelf moeten houden?

Wie verdenk jij als Mol na aflevering 3? Laat het weten via de onderstaande poll:

Wie is volgens jou de Mol?

Programma's

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk