TV-nieuws

Dit is het bizar lage salaris wat GTST-acteurs krijgen

salaris-gtst-acteurs

Goede Tijden, Slechte Tijden is een van de bekendste Nederlandse soaps aller tijden. Gezien de populariteit van de serie verwacht je dat de acteurs een flink salaris overhouden aan hun acteerwerk, maar dit valt helaas behoorlijk tegen. Een aantal ex-acteurs onthullen wat ze hebben verdiend met een rol in deze populaire soap.

Wat verdienen GTST-acteurs?

In Goede Tijden Slechte Tijden zijn we iedere avond weer veel bekende acteurs voorbijkomen. Een van hen is Fajah Lourens, die op haar 21ste doorbrak met haar rol als Yasmin Fuentes. In een privé-interview van het blad Bendl, vertelde Fajah openlijk over haar verdiensten. “Het eerste jaar dat ik in Goede Tijden, Slechte Tijden zat, verdiende ik 1350 euro per maand. Na drie jaar ging ik weg met 2000 euro. Dat is echt slecht.

Fajah kon met haar GTST-salaris amper rondkomen. Volgens productiehuis EndemolShine kunnen de acteurs met hun naamsbekendheid door GTST aan genoeg makkelijke, kleine klussen komen en zo meer bijverdienen. Ze besloot om op een andere manier geld bij te verdienen. “Televisiewerk wordt altijd opgehemeld, maar ondertussen stond ik op een kermis om wat bij te verdienen. Dan kreeg ik 800 euro om handtekeningen uit te delen.”

Het productiehuis was hier absoluut niet van gediend en Fajah kreeg dan ook kritiek op haar bijverdiensten. “Ik werd op mijn vingers getikt door de producent: ‘Ik wil niet dat je op een kermis staat, want je bent een ster.’ Ik antwoordde: Dan moet je me als een ster betalen. Alsof ík het leuk vind om op een kermis te staan.”

Geen vetpot

Fajah Lourens is niet de enige die een schokkend laag inkomen ontving voor haar rol in GTST. Ook Dilan Yurdakul, die de rol van Aysen Baydar speelde, vertelde in een interview met de Nieuwe Revue dat ook zij geen vetpot ontving voor haar acteerwerk in de soap. “In het begin verdiende ik heel weinig, het minimumloon. Later werd dat iets meer. Maar voor het geld moet je het niet doen. Ik vind het belangrijk om te kunnen leven, niet om heel rijk te zijn.” Hoe langer Dilan bij GTST werkte, hoe meer zij uiteindelijk betaald kreeg.

Beeld: RTL