Entertainment

Samantha de Jong in de kliniek en laat van zich horen: ‘Bevrijd uit bordeel’

Samantha de Jong staat ook wel bekend als Barbie, was eerder ontzettend veel in het nieuws. De nieuwtjes over haar vlogen ons om de oren, maar ineens was er radiostilte. Ze laat nu eindelijk weer van zich horen: “Ik zit al twee maanden in een kliniek en hier blijf ik nog vier maanden.”

Samantha de Jong in een Haags bordeel

Eerder gingen de roddels al rond dat Samantha in een Haags bordeel zou werken, sindsdien hoorde niemand meer iets van haar. Er kwamen zo nu en dan roddels voorbij dat ze haar lichaam zou verkopen onder de naam ‘Naomi’. Normaal gesproken zagen we dagelijks foto’s van haar verschijnen op Instagram, maar ineens vernam niemand meer wat van haar. Tot nu, ze doet haar eigen verhaal.

Gedwongen in de prostitutie

Samantha doet haar verhaal aan Story, twee manden nadat ze werd bevrijd uit het bordeel. Ze laat weten dat ze dus inderdaad bij een bordeel heeft gewerkt, maar dat dit zeker niet vrijwillig was. “Ik ben gedwongen”, vertelt ze aan het weekblad. Er zou inmiddels een onderzoek gaande zijn. “Daarom moet ik mijn mond houden. Maar het is de politie geweest die mij twee maanden geleden heeft ‘bevrijd’. Daar was ik heel blij mee. Het was voor mij de ommekeer in mijn leven.”

Op dit moment opgenomen in een kliniek

Na deze traumatische ervaring heeft Samantha zich vrijwillig laten opnemen in een kliniek die gespecialiseerd is in verslavings- en traumaproblematiek. “De reden daarvoor was omdat ik niet meer het leven wilde leiden dat ik geleden heb. Ik kon er niet meer tegen, ik zat gedwongen in de prostitutie. Dat was zo erg..”

Ook weet Samantha dat als ze nog verder was gegaan in het leven dat ze had, dat ze er niet meer was geweest. Verder wil ze niet ingaan op de periode aan de buitenwereld, dat doet ze met de hulpverleners in de kliniek. Ze zit daar nu twee maanden, maar zal er nog vier maanden blijven.

Van andere slechte gewoontes neemt Samantha ook afstand in de kliniek: “Ik wil nóóit meer drugs gebruiken! En ook de mensen die mij naar de afgrond hebben gebracht wil ik nooit meer zien. Ik ben zo vernederd geweest, dat ik dacht: ik ben niets meer waard. Ik was mezelf zo kwijt. Ik was echt verloren.”

Wij hopen dat het snel een stuk beter gaat met Samantha!