BN'ers

Samantha Steenwijk

Samantha Steenwijk is geboren in Voorburg op 12 april 1986. Ze is een Nederlands zangeres en nam in haar carrière deel aan verschillende bekende programma’s.

Bekend geworden

De eerste single van Samantha Steenwijk kwam uit op 1 oktober 2009 en heet Kom ga mee met mij. In de jaren hierna bracht ze meerdere singles uit en behaalde ze de Nederlandse Top 20 van de TROS en de Top 10 van de Noorse hitlijst.

In 2013 nam Samantha Steenwijk deel aan het programma Bloed, Zweet & Tranen, een talentenjacht waarin Gerard Joling en Roxeanne Hazes haar coaches waren. Ze eindigde in de programma in de finale als derde.

In 2017 nam de zangeres deel aan The Voice of Holland. Ze koos voor coach Anouk, maar viel uiteindelijk toch af in de battles. Hier werd ze gestolen door coach Miss Montreal. Samantha Steenwijk behaalde de finale, maar moest toch de winst weggeven aan Jim van der Zee. Steenwijk eindigde op de tweede plaats.

Privéleven

In 2013 was Samantha Steenwijk al een aantal jaren samen met haar vriendin. Ze besloten in dat jaar ook met elkaar te trouwen. Haar naam is Daisy Steenwijk en de twee lijken ontzettend gelukkig samen. Nooit eerder had Samantha toegegeven dat ze op vrouwen valt, maar toen ze Daisy ontmoette wist ze het zeker.

De twee hebben al langere tijd een kinderwens lieten ze in 2021 aan Story weten. De zaaddonor is bij de twee bekend en ze weten ook al dat Daisy het kindje zal dragen met de eicel van Samantha.

Grootste schandalen

We kunnen ons amper voorstellen dat je dit nieuws niet gehoord hebt: Yvonne Coldeweijer die naar buiten komt met het afslankpillen-verhaal over Samantha Steenwijk. Ze bracht op 15 maart 2022 het nieuws naar buiten dat Samantha illegale dieetpillen zou hebben gebruikt om af te vallen. Ook beweerde ze dat Samantha hierover zou liegen tegen haar volgers.

Uiteindelijk is Samantha Steenwijk voor dit incident naar de rechter gestapt en ze heeft de zaak uiteindelijk gewonnen. Yvonne Coldeweijer moest verplicht haar woorden terugnemen en het rectificeren bij haar volgers:

“De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft in een vonnis van 29 april 2022 geoordeeld dat ik die bewering niet waar heb kunnen maken, dat deze onrechtmatig is tegenover Samantha Steenwijk en heeft mij daarom bevolen deze rectificatie te plaatsen.”

Dit weerhoudt de roddelkoningin er niet van om opnieuw nieuws over Samantha naar buiten te brengen. Haar vrouw, waar we het net over hadden, Daisy Steenwijk zou een langdurige affaire hebben gehad met een andere meid. Samantha zou hier niks vanaf weten. Daisy zou zelfs een extra telefoon hebben om contact met haar affaire te houden, dit vond plaats rond 2017.

Daisy zou niet gelukkig zijn in haar relatie met Samantha en twijfelde om bij haar weg te gaan, maar ze wilde het luxe BN’er leventje niet kwijt. Samantha begon achterdochtig te worden dus daarom spraken de twee in de pauzes of snel na werk af. Toen het nieuws van de kinderwens in de media kwam bleek de minnares van Daisy woest te zijn. Uiteindelijk besloot Daisy om de affaire af te kappen, bang om alles kwijt te raken.