Crime

Zien we Thijs Römer ooit nog terug op de buis?

Thijs Römer

Nu iedereen op de hoogte is van de praktijken van Thijs Römer, is het nog maar de vraag of we hem zullen terugzien op de buis.

Zedendelict Thijs Römer

Gisteren deed de rechter uitspraak over de online zedendelicten tegen Thijs Römer. Tussen 2015 en 2017 heeft hij ongepaste berichten en foto’s en video’s van zichzelf gestuurd naar meisjes die toen tussen de veertien en zestien waren. Met zijn vieren zaten ze in een groepschat waarin Thijs zich de rol van ‘mentor’ op zich nam. Hij was trouwens eind dertig toen dit plaatsvond. Hoe het begon? De meisjes waren zijn fans en gaven hem hun telefoonnummer. Twee weken geleden zat de acteur ook al in de rechtbank. Er werd geëist dat hij 240 uur aan werkstraf zou doen, 90 dagen cel waarvan 89 voorwaardelijk, een behandeling in De Waag en dat hij de meiden een schadevergoeding zou betalen. Uiteindelijk is hem drie maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk opgelegd, een werkstraf van 240 uur en gaat hij in behandeling. “De straf is beter dan ik had kunnen hopen”, zei één van de slachtoffers.

Tv-carrière

Hiervoor zagen we Thijs voornamelijk als acteur in verschillende series en programma’s. Nu heel het land op de hoogte is van zijn praktijken, is het nog maar de vraag of we hem ooit nog op de buis zullen zien. De kans is aanzienlijk groot dat hij niet meer gevraagd wordt voor nieuwe projecten, maar hoe zit het met programma’s waar hij een rol in speelde? In series Het Jaar van Fortuyn en Keizersvrouwen vervulde hij alleen maar kleine bijrolletjes. AVROTROS laat daarom ook weten dat beiden niet offline worden gehaald en dat er geen aanpassingen worden gemaakt. BNNVARA staat er hetzelfde in. “Het gaat om oude afleveringen van een vorig seizoen waarin Thijs Römer een bijrol speelde. Vanaf 13 september start er een nieuw seizoen van Oogappels, daarin speelt hij geen rol.”