Tim Hofman

Tim Hofman is geboren in Vlaardingen op 9 juli 1988. Tim is een Nederlands programmamaker, journalist en schrijver. 

Tim Hofman

In 2020 heeft Tim Hofman drie grote prijzen gewonnen, tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala: de ster voor beste presentator, de ster voor de beste online video-serie voor #BOOS en de Gouden Televizier-Ring voor Over Mijn Lijk. Vele mensen kunnen Tim kennen vanwege zijn onderzoek naar de misstanden van The Voice of Holland én vanwege zijn YouTube serie BOOS. 

Vermogen

Wat het salaris van Tim is, is helaas niet bekend, toch is er wel het een en ander op te merken. In 2018 vertelde Tim namelijk dat hij minder zou verdienen dan zijn omroepcollega Astrid Joosten. Astrid onthulde kort daarna dat ze ongeveer 175.000 euro per jaar zou verdienen. Filemon Wesselink zou in 2011 op 28-jarige leeftijd ongeveer 84.000 euro zou verdienen per jaar. Vier jaar later was dit bedrag al gestegen naar 108.000 euro op jaarbasis. Op dit moment is Tim 36 jaar oud en zal ongeveer hetzelfde verdienen als Filemon. Het vermogen van onze Tim Hofman wordt geschat op ongeveer twee miljoen euro.

Woning

Tim Hofman heeft zijn stekje in een aantrekkelijk appartement in Amsterdam gevonden. Dit appartement heeft hij gekocht voor 360.000 euro en hij heeft er een hypotheek op laten vestigen van 406.700 euro. Het appartement is een driekamer bovenwoning met een woonoppervlakte van 66 vierkante meter. Daarnaast beschikt de woning over een heerlijk terras. Wat betreft de buurt waar Tim Hofman woont, valt op dat het voornamelijk bewoond wordt door jonge mensen. Dit sluit perfect aan bij het profiel van Tim, die met zijn spraakmakende programma's en onthullingen de aandacht trekt van vooral jongere kijkers.

Familie

Tim is samen met zijn broers en zus opgegroeid in Vlaardingen. Tim is de oudste van het gezin, gevolgd door zijn zusje Roos, en zijn broers Sam, Rijk en Moos, de jongste van het stel. Hoewel Roos en Moos niet veel delen over hun eigen leven, zijn ze toch enigszins bekend. Terwijl Tim regelmatig op televisie verschijnt, kunnen zijn broertjes Rijk en Sam hier ook wat van. Zo nam Sam deel aan Holland's Next Top Model in 2019. Naast het opnemen van hun wekelijkse podcast, werkt Sam ook als dj en is hij te zien op vele feestjes! Rijk maakte zijn debuut in de mediawereld in 2016. Hij begon met vloggen over zijn dagelijkse belevenissen en later maakte hij reactievideo's op bekende programma's en series. In 2019 was Rijk ook te zien in Expeditie Robinson, en in 2020 én 2023 nam hij deel aan Roadtrippers.

Partner

Tim is inmiddels al zeven jaar samen met Lize Korpershoek en Lize is geen onbekende in de mediawereld! Lize was model, heeft columns geschreven voor Viva en Glamour, bracht een prentenboek uit over haar katten, maakte YouTube-video's, een podcast en maakte documentaires voor de VPRO. De relatie tussen Tim en Lize is niet altijd over rozengeur en maneschijn gegaan. Zo zijn Lize en Tim erg openhartig naar elkaar toe in de relatie en de buitenwereld. Zo is het een tijdje uit geweest tussen de twee omdat Lize haar voorkeur wilde onderzoeken. Zo gaf Tim, Lize al de vrijheid ervoor. Gelukkig zijn twee inmiddels alweer drie jaar samen na dat dit is gebeurd! 

Vroeger

Tim Hofman is in 2011 toegelaten tot de BNN-VARA Academy nadat hij een interne cursus aan de BNN University had afgerond, begon hij zijn werk als verslaggever. Daarna begon Tim met het presenteren van programma's zoals Spuiten en Slikken en Je zal het maar hebben. Tim was deelnemer aan het zestiende seizoen van Wie is de Mol? en ging met de prijzenpot naar huis. In 2018 is Tim begonnen met het presenteren van Over mijn Lijk, en won Tim in 2020 met dit programma de Gouden Televizier-Ring. Dat is niet de enige prijs die Tim op zijn naam heeft staan, zo won hij de Gouden Televizier-Ster voor de beste online video-serie BOOS.