Entertainment

Uitspraak in kort geding Peter Gillis en Nicol Kremers op 30 november

Kort geding Peter Gillis en Nicol Kremers

Op 30 november doet de rechtbank van Utrecht uitspraak in het kort geding van Peter Gillis tegen zijn ex-vriendin Nicol Kremers. Peter spande de zaak aan, omdat Nicol zich niet zou hebben gehouden aan de geheimhoudingsplicht die is ontstaan uit een vaststellingsovereenkomst tussen de twee.

Vaststellingsovereenkomst

In de overeenkomst staat dat Nicol Kremers zich niet uit mag laten over haar relatie met Peter Gillis, die in februari stukliep. Op Instagram vertelde RealityFBI dat Peter ruim 1,7 miljoen euro eist van Nicol. “Vanwege vermeende schending van een vaststellingsovereenkomst die ze tekenden bij het einde van hun relatie in februari.” Nicol trok zich dus vrij weinig aan van de geheimhoudingsplicht.  Ze zou in veertien interviews de inhoud van deze overeenkomst hebben geschonden.

Peter berekent tienduizend euro voor elke overtreding. De duur van de overtreding, verhoogt het bedrag. Dit resulteert in een bedrag van 1,7 miljoen euro. Hij eiste dat Nicol binnen drie dagen betaalt, anders volgen er juridische stappen. Nicol weigert echter om dit bedrag te betalen en daarom spande Peter een kort geding aan.

In de rechtbank zei Nicol dat ze de overeenkomst onder dwang heeft getekend en dat ze voor en tijdens het tekenen nooit juridisch advies had gekregen. “De juridisch adviseur die aanwezig was, diende enkel het belang van Gillis”, zei Allon Kijl, de advocaat van Nicol. Peter ontkende dit.

Het boek van Nicolleke

De overeenkomst is niet de enige reden waarom Peter een kort geding aan heeft gespannen. Hij eist ook inzage in het boek dat Nicol wil publiceren. Daarin bespreekt zij ook de relatie met de Massa is Kassa-ster. Peter wil zeker weten dat in dit boek geen passages staan waarmee zij de geheimhoudingsplicht overtreedt. De advocaat van Nicol noemde dit “preventieve censuur”. “Overigens is het boek ook nog niet af”, zei Nicol.

Alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg is, zijn er nog meer lopende zaken tussen de twee. Nicol heeft meermaals aangifte gedaan tegen Peter wegens mishandeling. Het Openbaar Ministerie besloot eerder al om Peter hiervoor te vervolgen. Later deed Nicol nogmaals aangifte tegen Peter. Een zittingsdatum in deze zaak is daarom nog niet gepland.

De uitspraak in het kort geding volgt op 30 november.