TV-nieuws

Wanneer keert Wie is de Mol? terug op televisie?

Hou je vast, want het is bijna weer tijd voor een nieuw molseizoen. We weten nu eindelijk wanneer we ons molboekje weer tevoorschijn mogen halen en samen met BN'ers kunnen proberen te ontdekken wie de mysterieuze mol is in Wie is de Mol? 2024.

Wie is de Mol?

Wie is de Mol? is een Nederlands televisieprogramma dat wordt uitgezonden door de publieke omroep AVROTROS. Het programma is gebaseerd op een Vlaams format en vormt een avontuurlijk spel waarin tien of elf bekende Nederlanders uitdagende opdrachten uitvoeren in het buitenland. Onder deze kandidaten bevindt zich de mol, die stiekem probeert het spel te saboteren, terwijl de anderen hun best doen zoveel mogelijk geld in de pot te verzamelen door de opdrachten succesvol uit te voeren.

Buitenom alle nieuwe leuk en spannende ervaringen die je rijker wordt, door je deelname aan het programma en niet te vergeten de gratis tickets die je krijgt naar het buitenland, blijft het ook nog de vraag of de kandidaten er een zakcentje aan verdienen. Maar dat is helaas niet, zo de deelnemers van Wie is de Mol? ontvangen geen vergoeding. De ervaring van deelname zelf is al waardevol, en het programma biedt een platform voor aanzienlijke naamsbekendheid, dankzij zijn immense populariteit. Deze toegenomen bekendheid kan uiteindelijk wel leiden tot meer financiële kansen.

De locatie

Binnenkort is het zover: een bonte verzameling bekende Nederlanders gaat de uitdaging aan om complexe taken op te lossen om te ontdekken wie de mol is. Wie is de Mol? heeft al jarenlang een vaste plek in het hart van Nederlandse kijkers en sleepte zelfs in 2013 de Gouden Televizier-Ring in de wacht. Het is dan ook geen verrassing dat veel Nederlanders reikhalzend uitkijken naar het begin van het nieuwe seizoen.

Ieder seizoen vindt het spannende spel plaats in een ander land. Eerdere jaren waren dat bijvoorbeeld Albanië en Zuid-Afrika. Hoewel de omroep nog geen enkele hint heeft laten vallen over de locatie van het komende Mollen-spel, schijnt een oplettende kijker op het WIDM-forum de opnamelocatie al te hebben gelekt. Volgens hem bevindt het in een theater. Dit theater bevindt zich in Yucatán. En raad eens? Yucatán ligt toevallig in Mexico…

Daarom kunnen we concluderen dat de opnames daar hebben plaatsgevonden, aangezien het programma natuurlijk al even geleden is opgenomen voor de uitzending in het nieuwe jaar. Max van den Broek van De Telegraaf bevestigt in een video van De Telegraaf dat het genoemde theater zich inderdaad in Mexico bevindt.

Mogelijke kandidaten

Ondanks de aanzienlijke wazigheid van de foto, is de Molloot op het forum overtuigd dat wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère erop te zien is. Dezelfde bron op het forum heeft tevens een lijst samengesteld met potentiële kandidaten voor Wie Is De Mol? 2024, waaronder Tooske Ragas, Jeroen Spitzenberger, Jip van der Toorn, Rosario Mussendijk, Justin Mooijer en Sam Hagens.

Max van den Broek van De Telegraaf heeft grondig onderzocht of deze personen daadwerkelijk weinig activiteit op hun sociale media vertoonden in juni, de vermoedelijke maand van de opnames van het programma. Of deze namen daadwerkelijk de eerste kandidaten zijn voor het spelprogramma van AVROTROS is echter nog niet officieel bevestigd.

Wilfred Genee

In Vandaag Inside maakte Wilfred Genee duidelijk dat geruchten rond zijn deelname aan Wie is de Mol? niet kloppen, maar dat hij wel is gevraag om mee te doen aan het programma. “Het is mijn ding niet. Dan word je gebeld: ‘Hallo, je mag hier niet over praten, maar eh…’ Ik zei: ‘, Maar ik vind het helemaal geen leuk programma.” Wilfred neemt een heel duidelijk standpunt in over het programma: “Ik vind het echt een belachelijk programma. Volwassen mensen die een spelletje aan het spelen zijn op tv.

Op deze datum verschijnt Wie is de Mol?

Als de locatie en de deelnemende BN’ers geheim moeten blijven, kunnen we dan op z’n minst weten hoe lang het nog duurt voordat het spannende spel weer op televisie verschijnt? Markeer het alvast in opvallend rood in je agenda, want zoals elk ander seizoen wordt Wie is de Mol? Uitgezonden in de eerste week van januari.

Op zaterdag zes januari keert Wie is de Mol? weer wekelijks terug op NPO1.

Beeld: AVROTROS