Zo zag Frenkie de Jong er vroeger uit

BN'ers
door Nienke
zaterdag, 06 juli 2024 om 12:30
realitynl 2
Frenkie de Jong is een Nederlandse voetballer, bekend om zijn rol als middenvelder bij FC Barcelona en het Nederlands elftal. Momenteel heeft hij een mooie carrière bij FC Barcelona. Frenkie is al heel wat jaartjes op het veld te vinden, maar hoe zag hij er vroeger uit?
Frenkie de Jong is geboren in Gorinchem en groeide op in het kleine dorpje Arkel. Frenkie zette zijn eerste stappen op het voetbalveld van de voetbalclub ASV Arkel. Zo zou Frenkie, sinds dat hij elf maanden was, een liefde hebben voor voetbal! Frenkie viel op jonge leeftijd al erg op, zo komt zijn oude voetbaltrainer daar nog op terug: "Hij was veruit de beste", aldus Tom de Jonge, de eerste jeugdtrainer van Frenkie. Frenkie kreeg veel aandacht van clubs zoals Feyenoord en Willem II. Het duurde dan ook niet lang, of Frenkie stond, in 2005, te schitteren als middenvelder bij het Tilburgse Willem II.

Carrière

Frenkie speelde zo goed en maakte zodanig indruk dat verschillende clubs zoals Feyenoord, PSV en Ajax belangstelling hadden. Frenkie heeft dan ook uiteindelijk voor Ajax gekozen en mocht daar het avontuur aan gaan. Hij tekende een contract in 2015 wat af zou lopen in 2019. Frenkie's doorbraak kwam in het seizoen 2016-2017 toen begon hij regelmatig te spelen voor het eerste elftal van Ajax. In januari 2019 werd bekend dat Frenkie in de zomer van 2019 zou overstappen naar FC Barcelona. De transfer kostte de club ongeveer €75 miljoen. Momenteel is Frenkie helemaal op zijn plek bij de Spaanse club.

Persoonlijk

Frenkie heeft, sinds dat hij nog maar veertien jaar oud was, een vriendin genaamd Mikky Kiemeney. De twee hebben elkaar leren kennen op de middelbare school in Tilburg. Mikky steunt de voetbalcarrière van Frenkie, zo zijn de twee zelfs verhuisd naar Barcelona. De twee hebben onlangs hun kindje mogen verwelkomen én zijn de tortelduifjes in het huwelijksbootje gestapt.
Ben je benieuwd hoe Frenkie de Jong er vroeger uitzag? Hieronder staan de foto's!