De reden waarom Gravin Eloise van Oranje voor haar stage in New York is gegaan: 'Nul spijt'

BN'ers
door Nienke
maandag, 24 juni 2024 om 11:00
realitynl
Bij een bedrijf stage lopen, dit is misschien iets wat veel mensen herkennen. Gravin Eloise van Oranje gaat dan ook op pad voor haar stage. Hoewel ze eerst in Amsterdam te vinden was, is de gravin helemaal naar New York verkast om daar haar stage te doen. Maar wat moet Eloise doen en waarom in Amerika?
Eloise van Oranje is de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, ze vertelt nu een week klaar te zijn met haar stage. In een zondag gepubliceerde video in samenwerking met Harper’s Bazaar, geeft aan Eloise dat dit bij een Nederlands modebedrijf is geweest, maar dan in Amerika! Eloise legt uit wat haar stage inhield en waarom ze de keuze heeft gemaakt, laten we eerlijk zijn, New York ligt niet naast de deur!

Uitleg

“Veel mensen vroegen zich af wat precies mijn stage inhield, waarom ik naar New York ben gegaan, en wat er allemaal aan de hand is. Toevallig ben ik nu een week klaar, dus een perfect moment om alles uit te leggen. Van top tot teen", aldus Eloise. Eloise studeert aan de Hotelschool in Amsterdam en daarvoor moet ze in totaal twee stages afronden. Eloise had bij haar eerste stage in het buitenland moeten lopen, maar wegens de gevolgen van de pandemie was dit niet mogelijk. De eerste stage van Eloise, was dan ook in Amsterdam. Hoewel Eloise hier 'nul spijt' van heeft, loopt ze haar tweede stage toch liever in Amerika.

Wat moest ze doen?

Begin dit jaar maakte Eloise bekend dat ze naar New York is gevlogen voor haar stage. Eloise heeft de afgelopen maanden meegekeken bij een onlinefashion-outlet. Het bedrijf geeft bekende modemerken een kans om de oude voorraad tegen een 'gereduceerd tarief' alsnog te verkopen. Eloise noemt het bedrijf, in de video, bij naam, maar geeft ook aan dat ze 'totaal niet is gesponsord'. Eloise werkte mee 'aan de communicatiekant' van het duurzaamheidsteam. De gravin heeft onder meer geholpen bij het opzetten van en donatieplatform, maar was het meest blij met een blogpostserie waarvoor ze interviews met vertegenwoordigers van duurzamere merken deed.
Eloise heeft veel belangstelling en weet veel over de mode-industrie. In Nederland houdt Eloise zich ook bezig met mode. Samen met haar moeder heeft ze in Den Haag een winkel waar vintage kleding wordt verkocht. Eloise heeft niet al die tijd in haar eentje hoeven te zitten in de wereldstad, zo zijn haar ouders ook verschillende keren bij haar op bezoek geweest!