Realityserie van de Meilandjes toch niet zo spontaan: 'Iedere minuut is gescript!'

BN'ers
door Nienke
dinsdag, 04 juni 2024 om 14:00
realitynl 106
De Meilandjes zijn bekend geworden door middel van hun realityseries op televisie. De uitspraak 'wijnen, wijnen, wijnen' is iets wat voor veel mensen bekend voorkomt. Maar zo spontaan zijn de seizoenen niet, zo worden de afleveringen volgens de Zaanse media gescript!
De familie Meiland, wie kent ze niet? Of je vindt de familie geweldig, of je ergert je er aan! De Meilandjes zijn een echte kijkcijferhit, zo worden de seizoenen nog steeds goed bekeken. Tijd voor een nieuw seizoen! Tijdens de opnames voor een 'mogelijk' nieuw seizoen, zijn de Meilandjes betrapt door een regionaal, Zaans platform genaamd De Orkaan.

Script

De Meilandjes waren inkopen aan het doen bij een kampeerwinkel, maar waren er niet van gediend dat er werd gefilmd door het Zaanse medium. Volgens de journalisten van het platform werden de Meilandjes wel degelijk gescript en was er niets dat 'spontaan' gefilmd werd. “Martien Meiland liet zich per minuut regisseren door SBS’ers die zich toch echt aan een script moesten houden. Regie en eindredactie bespraken om de minuut ‘wat er allemaal nog nodig was’. Maar natuurlijk moesten de Meilandjes de items zelf gaan zoeken en kopen.”

Niet wederzijds

Niets spontaans aan de Meilandjes, aldus de journalisten. De Orkaan geeft aan dat ze verschillende foto’s wilden publiceren van het uitje, maar hier waren de Meilandjes toch niet zo blij mee. “We genoten van zoveel spontaniteit, maar helaas bleek de liefde niet wederzijds. Een meneer in een spijkerjasje met een koptelefoon op z’n hoofd meldde dat we niks mogen plaatsen totdat het programma wordt uitgezonden.”

Ophef

Het opstootje heeft voor de nodige ophef gezorgd in media-land. Zo heeft Evert Santegoeds het voorval besproken in zijn podcast en zegt daar het volgende: “De Meilandjes waren van de week in een kampeerwinkel om dingen uit te zoeken voor Frankrijk en daar was een Zaanse courant getuige van dat er inderdaad nogal veel dingen aan de scène gezet werden.” Wij zijn benieuwd wat dit nieuws met de kijkcijfers gaat doen!