Shownieuws ligt onder vuur vanwege de uitspraken over Ali B: 'Strijdbaar en open'

BN'ers
door Nienke
donderdag, 06 juni 2024 om 10:00
realitynl 115
Strafrechtadvocate Natacha Harlequin is sinds kort betrokken in het advocatenteam van Ali B. Tegelijkertijd kunnen we Natacha regelmatig zien aan tafel bij Shownieuws. De uitspraken van Natacha over Ali B is bij veel kijkers in het verkeerde keelgat geschoten. Shownieuws heeft het nieuws bekend gemaakt dat Natacha voorlopig niet meer aanwezig zal zijn in de uitzendingen.
In de uitzending van Shownieuws van afgelopen dinsdag, heeft voor een hoop ophef gezorgd bij kijkers, maar ook bij andere mediakanalen. In de uitzending schoof Natacha Harlequin aan tafel om over de rechtszaak van Ali B te praten. Natacha is sinds kort een onderdeel van het advocatenteam van Ali B en zo wist ze meer te vertellen. Sinds dat de rapper heeft gevraagd of Natacha haar bij wil staan, hebben ze elkaar vaker gezien. Volgens Natacha gaat het "heel erg goed" met Ali B en daar was ze "best wel verbaasd over."

Storend

RTL Boulevard vond de aanwezigheid van Natacha niet gepast. Zo had ze de mogelijkheid om de belangen van Ali B, die wordt beschuldigd van aanranding en verkrachting, te behartigen in het tv-programma. Natacha was de aflevering niet de 'neutrale' deskundige, waarvoor ze normaal aan tafel zit. Voor veel kijkers kwam het over alsof Natacha alle zendtijd heeft gekregen om Ali B te verdedigen, dit terwijl de slachtoffers dit niet hebben.

Pauze

Afgelopen woensdag heeft Talpa, waar Shownieuws een onderdeel van is, een statement naar buiten gebracht over de gebeurtenis. “Natacha Harlequin is praktiserend strafrechtadvocaat en schuift in Shownieuws als deskundige aan om onderwerpen juridisch te duiden. Wij vertrouwen in de integriteit van Natacha en haar onafhankelijke opstelling zoals zij die in voorgaande jaren altijd heeft laten zien", klinkt de reactie van Talpa. Tegelijkertijd kwam ook het nieuws naar buiten dat Natacha voorlopig niet meer te zien zal zijn in Shownieuws. "Dit om de onafhankelijkheid en integriteit te waarborgen. We doen in die uitzendingen een beroep op andere experts", aldus Talpa.

De rechtszaak tegen Ali B zal volgende week woensdag en donderdag plaatsvinden bij de rechtbank in Haarlem. Ali B wordt vervolgd voor twee verkrachtingen. Afgelopen dinsdag maakte het Openbaar Ministerie ook het nieuws bekend dat hij ook wordt vervolgd voor aanranding.