Slachtoffer van Ali B krijgt doodsbedreigingen: 'Schelden en heel veel haat'

Crime
door Nienke
vrijdag, 14 juni 2024 om 9:30
realitynl
Het slachtoffer waar we over schrijven is Jill Helena, een van de deelnemers van The Voice of Holland. Jill was aanwezig bij de eerst dag van het strafproces tegen Ali B, in de rechtbank. Nadat Jill hier aanwezig is geweest, ontvangt ze een stortvloed met negatieve reacties, scheldende mensen, wat zelfs uitloopt tot doodsbedreigingen.
Jill Helena heeft in de rechtszaal gesproken over hoe Ali B haar heeft aangerand in een auto. Dit kostte heel veel moed van Jill dat ze überhaupt deze stap heeft durven te zetten. Niet iedereen neemt dit in dank af, zo zijn er heel veel mensen die zeer negatief reageren op het bezoek van Jill bij de rechtbank.

Reactie van Jill

Jill arriveerde bij de rechtbank in Haarlem en daar blikt ze erg emotioneel terug op de eerste dag van de zitting. Jill zegt het volgende: "Om weg te komen stapte ik uit de auto, waarna jij ook uitstapte en me tegen de auto aan duwde en me buiten bleef betasten.”de in een gesprek met Shownieuws: "Ik vond het heel heftig." Jill vertelt dat ze veel positieve reacties heeft gekregen, maar helaas ook veel negatieve. "Gewoon schelden, wat voor * ik ben… Doodsbedreigingen.”

Rechtszaal

Jill sprak in de rechtszaal over de aanranding die ze heeft meegemaakt met Ali B. Het begon onschuldig, Jill wilde een nummer die ze had geschreven, laten horen aan Ali. Hiervoor stapten ze samen in de auto van Ali en alles ging goed, totdat Ali besloot om een stukje te rijden. Ze kwamen samen bij een bos uit, waar Ali, Jill, ging betasten op plekken waar ze niet van gediend zou zijn. Volgens de verklaring van Jill, heeft ze meerdere keren aangegeven dat ze dit niet wilde, maar toch ging Ali door. Zo zegt Jill: "Om weg te komen stapte ik uit de auto, waarna jij ook uitstapte en me tegen de auto aan duwde en me buiten bleef betasten.” Uiteindelijk heeft Jill toegegeven aan het opdringerige gedrag, om weg te kunnen komen van Ali. "Nee accepteerde je niet. Ik heb me werkelijk nog nooit zo vies gevoeld en zo verdoofd toen je me bij mijn auto afzette. Als een stuk vuil. Echt een stuk vuil.”

Strafeis

De zitting wordt vandaag hervat en zal Ali ook te horen krijgen was zijn strafeis zal zijn vanwege de zedelijke feiten die hij heeft gepleegd. Ali heeft aangegeven dat hij 'moe' is én er is een nieuwe getuigen bij de strafzaak gekomen.
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent deze zaak? Er is een live verslag te volgen op RoddelPraat. De link vind je hier.