Carrièrebreuk voor Jutta Leerdam: '100ste teleurstelling'

Entertainment
door Nienke
dinsdag, 23 april 2024 om 10:07
jutta
Jutta Leerdam kunnen we allemaal kennen vanwege haar schaatscarrière en haar huidige vriend Jake Paul. Helaas deelt Jutta een treurig bericht waarop het schaatsteam van Jumbo, iets heel anders van zich laat horen.
Jutta Leerdam heeft jarenlang geschaatst voor het schaatsteam van Jumbo en heeft daarmee een keer wereldkampioen sprint gewonnen. Natuurlijk heeft ze ook meerdere gouden medailles op haar naam staan en heeft ze een zilveren plak. Maar na een mooie tijd en het heugelijke nieuws, lijkt er helaas een tegenslag te zijn.

Jutta Leerdam Jumbo-Visma

Op Instagram heeft Jutta een bericht gedeeld over de samenwerking. Zo schrijft ze onder haar foto: "Ik wilde even laten weten dat ik komend seizoen niet in het geel zal schaatsen," schrijft Jutta. "Ik heb op dit moment in mijn carrière iets anders nodig. Ik had een paar moeilijke weken om hierover na te denken, aangezien het twee jaar voor de Olympische Spelen is. Ik heb echter altijd mijn gevoel, instinct en hart gevolgd en weet wat ik hierna wil doen.” De grote vraag is natuurlijk of Jutta wel voor een ander team zal gaan schaatsen in de toekomst of helemaal zal stoppen. Het lijkt erop dat Jutta er een langere tijd heeft nagedacht om deze beslissing te maken.

Reactie van Jumbo

Jumbo heeft laten weten dat "de samenwerking is beëindigd omdat de ploeg niet de overtuiging en het commitment dat in hen ogen nodig is om samen succesvol te kunnen voortzetten proefde" bij Jutta. Jutta is het hier overduidelijk niet mee eens, zo laat ze dat zien onder een comment onder haar foto. Iemand reageerde met: "de verklaringen van beide partijen wel heel ver uit elkaar liggen," waarop Jutta antwoordde: "Damage control. Heel jammer en respectloos."

"100ste teleurstelling"

Jutta deelt een bericht op haar Instagram waarop haar vriend Jake Paul te zien is met een hond. Bij de foto schrijft ze: "Wanneer mensen je voor de honderdste keer in je leven teleurstellen en je vriend je probeert op te beuren met een klein dansje. Love you, Jake Paul” Er zal wel meer spelen dan alleen deze carrièrebreuk.