Donny Roelvink laat zijn snor staan voor teelbalkanker

Entertainment
door Eva
dinsdag, 22 oktober 2024 om 11:35
donny roelvink update gezondheid
Donny Roelvink wil met zijn snor een belangrijke indruk achterlaten. Hij wil hiermee namelijk de aandacht vragen voor de gezondheid van mannen. Donny is een ambassadeur voor Movember, een instelling waarbij je je snor laat staan om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van mannen.

Movember

Donny Roelvink laat zijn snor staan voor Movember, dit is een organisatie waarbij mannen in november hun snor laten staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheid en zelfmoordpreventie. Donny heeft zelf hiermee te maken gehad want eind 2022 werd geconstateerd met teelbalkanker.
Movember roept jaarlijks mannen op om vanaf 1 november hun snor te laten staan. Hiermee wil de organisatie de aandacht vragen voor de mentale gezondheid voor mannen en hiermee geld op te halen voor onderzoek. Zo leven mannen in Nederland drie jaar minder dan vrouwen en gaan mannen niet of minder vaak naar de huisarts.
'Veel mannen praten niet over hun gevoelens en gezondheidsproblemen, terwijl het juist zo belangrijk is om die gesprekken aan te gaan en het taboe te doorbreken', aldus de Roelvink. 'Goed voor jezelf zorgen maakt je niet minder man, maar maakt je juist verantwoordelijker. We zijn niet onkwetsbaar en hoeven dat ook niet te zijn. Hulp zoeken is geen teken van zwakte, maar een teken van moed.'

Donny Roelvink kanker

Donny Roelvink had zijn ziekenhuis opnamen in 2022 gedeeld op sociale media, hiermee wilde hij ook al de aandacht vragen voor de gezondheid van mannen. Op 15 december 2022 kreeg hij te horen dat hij teelbalkanker had en hij was daar snel voor geopereerd. Hij was erg open over zijn ziekenhuis opnamen en hield fans op de hoogte. Eerder dit jaar liet Donny ook weten dat hij zich heeft laten bekeren tot de islam. Hij had op zijn instagram een video geplaatst waarbij hij zich bekeerd in de Moskee. Het is daarom nier raar dat Donny zijn snor laat staan voor mentale gezondheid en kanker.