Eerbetoon voor Johan Derksen ondanks alles: 'Mooie kerel'

Entertainment
door Nienke
dinsdag, 23 april 2024 om 14:02
realitynl 6
Johan Derksen komt regelmatig in opspraak in de media. Zo is Johan onlangs nog beschuldigd van racisme en is er inmiddels aangifte tegen hem gedaan. Ondanks alle bakken met kritiek die over Johan heen zijn gegaan, blijven mensen hem steunen.

Johan Derksen

Johan Derksen is dagelijks te zien in het programma Vandaag Inside, die hij samen met René van der Gijp én Wilfred Genée presenteert. Johan spreekt regelmatig teksten uit, wat maar net acceptabel is. Het wil dan ook weleens gebeuren dat hij te ver gaat en kijkers er een mening over hebben. Zo is er inmiddels aangifte tegen Johan gedaan om een racistische uitspraak en zal hij niet zomaar zijn excuses gaan aanbieden.

Niet in de steek laten

Fans beweren Johan niet in de steek te laten, zo is er een bloemstuk verschenen met Johan's gezicht op social media. Bovenaan het kunstwerk stond 'Candle Light Inside' geschreven. Vandaag Inside besloot de makers van het bloemstuk uit te nodigen voor een uitzending om de reden van het bloemstuk bekend te. Daar is gebleken hoe groot de waardering voor Johan is. "Omdat we Johan een mooie kerel vinden. Hij is recht voor zijn raap, hij zegt wat hij denkt en daar houden we van."

Groeiend zelfvertrouwen

Johan is erg te spreken over het bloemstuk wat er van hem is gemaakt en de waardering van de makers doet hem erg goed. "Mijn zelfvertrouwen groeit," aldus Johan. Het is niet het enige dat Johan zich vereerd voelt door fans, zo wordt Wilfred Genée vaker aangesproken door fans van Johan. De zogenoemde Johans 'fanclub' spreekt Wilfred aan als hij in de uitzending fel is geweest tegen hem. 

Geen excuses

Een paar weken geleden kwam Johan in opspraak doordat hij vertelde dat Tweede Kamerlid Habtamu geen Fries is, omdat hij niet in Friesland geboren zou zijn. Verschillende bekende Nederlanders en politici vonden deze uitspraak erg racistisch en nam het dan ook voor Habtamu. Johan zal geen excuses maken, volgens hem was de uitspraak niet racistisch bedoeld. Ondanks alles heeft Johan een hele fanbase achter zich staan.