Heeft Martien Meiland een alcohol probleem? 'Om 11:00 beginnen met een borreltje'

Entertainment
door Eva
maandag, 21 oktober 2024 om 16:49
martien meiland met wijn
Martien Meiland staat natuurlijk bekend om zijn uitbundige persoonlijkheid. En natuurlijk om zijn uitspraak: 'Wijnen, wijnen, wijnen'. Wellicht heeft hij dit alleen iets té letterlijk genomen. Het zou namelijk best kunnen dat zijn excentrieke persoonlijkheid voorkomt uit een glaasje of twee.

TikTok

Er is een discussie ontstaan naar aanleiding van een video die Maxime Meiland op TikTok plaatste. In de video zitten Maxime en Leroy op de bank. Martien staat achter hen in beeld met een rood wijntje in zijn hand. 'Martin is een alcoholist', begint Leroy. Maar Maxime reageert: 'Martin is een standaard drinker.'
Maar, ze zeggen het niet zelf. Ze gebruiken namelijk een TikTok geluid en lip syncen het geluidsfragment. Het geluid gaat verder over Martien standaard gewoonte met alcohol. 'En wat is dan standaard? Dat is denk ik 's morgens om een uur of 11:00 een borreltje. En dan 's middags twee, drie borreltjes. En dan 's avonds twee, drie borreltjes... en twee potjes bier', gaat het geluid verder.
Volgens Maxime Meiland is haar vader 'een standaard drinker', maar volgens schoonzoon Leroy drinkt Martien toch wel wat meer dan de gemiddelde Nederlander. Maar, vrolijk als Martien is, maakt het hem niet emotioneel.

Chateau Meiland En Route

In de laatste aflevering van Chateau Meiland En Route liet Martien wél een traantje na het zien van Chateau Marillaux. Het is het chateau waar het voor de Meilandjes allemaal mee begon met hun programma Chateau Meiland waarmee ze in 2019 een gouden televisie ring wonnen. 'Ik kan dan toch wel weer emotioneel worden. Ik vond het zo leuk altijd hier', vertelt Martien. Dochter Maxime heeft een andere ervaring met Chateau Marillaux,'Leuk? Nou, ik heb het heel anders ervaren. Ik krijg heel erg heimwee als ik hier loop.' Het weerzien van de voormalige huishoudster Nadège brengt natuurlijk ook veel emoties op voor de familie.