Klaar voor kerst: Jan Smit komt met nieuwe muziek

Entertainment
door Eva
maandag, 21 oktober 2024 om 14:15
jan smit
De fans van Jan Smit hebben lang moeten wachten, maar de Volendamse zanger brengt nieuwe muziek uit. En niet zomaar een nummer, maar een kerstnummer. Op 22 november komt Jan, na negen jaar, weer met muziek voor tijdens de feestdagen.

Kerstplaat

Bijna tien jaar geleden bracht Jan Smit zijn laatste kerst album uit, Kerst voor Iedereen, met daarop hits zoals Elk jaar in december en Vrolijk kerstfeest. Het aankomende album bevat nieuwe nummers van de zanger waaronder covers van bekende kerstklassiekers. Daarnaast zingt Jan een duet met Kim-Lian van der Meij en zal het kinderkoor De Zangertjes van Volendam ook mee zingen op de nieuwe plaat. "Laat de mooiste tijd van het jaar maar komen", aldus Jan Smit.
In 1997 bracht Smit zijn eerste kerstplaat uit, Kerstmis Met Jantje Smit, daarna bracht hij zelfs een Duitse versie uit genaamd Weihnachten Mit Jantje Smit (1999) en Kerst in Volendam (2005).

Carrière

Onlangs is ook bekendgemaakt dat Jan Smit de komende jaren nog voor AVROTROS blijft werken. Het contract van de zanger en presentator, die momenteel te zien is in het programma Beste Zangers, werd met drie jaar verlengd. De verlenging is geen verrassing, want Smit maakt al bijna twintig jaar programma's voor AVROTROS, waaronder dus Beste Zangers. "In de programma's die ik presenteer kan ik kwijt wat ik belangrijk vind. Het geven van een podium aan nieuwe en gevestigde artiesten. Ik ben dan ook heel blij dat ik dit de komende jaren kan blijven doen", zei hij erover.
"Jan heeft zich in al die jaren bij AVROTROS ingezet met zijn programma’s voor muziek van eigen bodem. Als de omroep voor cultuur vinden wij het belangrijk om mensen te verbinden door muziek en daar heeft Jan zich al die jaren ook voor ingezet. Daarmee zit hij in het DNA van onze omroep en ben ik heel blij dat dit ook de komende jaren zo blijft", aldus Bart Barnas, mediadirecteur AVROTROS.