Kopen Zonder Kijken-makelaar Alex van Keulen geen échte makelaar meer

Entertainment
door Nienke
donderdag, 02 mei 2024 om 9:05
realitynl 54
Alex van Keulen kan het publiek vooral kennen vanwege zijn verschijning als makelaar in het programma Kopen Zonder Kijken. Kort geleden heeft Alex een besluit genomen, zo verkoopt hij tegenwoordig alleen maar huizen op televisie.

Alex van Keulen Kopen Zonder Kijken

Alex van Keulen heeft al voordat het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken is begonnen, een drastisch besluit moeten nemen over de makelaarsfunctie. Zo heeft Alex er wat over gezegd: "Vanaf vandaag is dan toch mijn ‘bescheiden’ makelaardij van start. Vooral bedoeld om de woningen van tv te verkopen of aan te kopen, maar ook op kleine schaal af en toe nog bezig te zijn als makelaar.”

Genieten

Sinds dat Alex dit besluit heeft genomen, verkoopt hij rond de drie woningen per maand. "Ik geniet immers volop van mijn vrije tijd. Maar het vak is ook nog steeds erg leuk, dus vandaar toch maar dan dit initiatief. Bloed kruipt immers waar het niet gaan kan…” Alex maakt dan ook duidelijk dat hij niet meer werkzaam is bij zijn bedrijf Alex van Keulen BV. Al wordt dit wel gedacht door mensen, omdat hij nog op de foto van de etalage staat.

'Geluk gehad'

Het is niet heel gek dat Alex zijn makelaarsfunctie op een lager pitje zet, en meer wil genieten van zijn vrije tijd. Jaren geleden had het met de gezondheid van Alex heel anders kunnen aflopen en daar is hij zelf van geschrokken. Het nieuws werd toen bekend dat hij in het ziekenhuis heeft gelegen. Zo schrijft hij in zijn nieuwe boek Wat De Gek Ervoor Geeft: "Ik heb veel geluk gehad. Ik heb het overleefd, ook al was de kans één op een miljoen. Ik kan me nog herinneren dat mijn vrouw toen stellig tegen de arts zei: ‘Dan gaat hij die één op een miljoen zijn.’ Ze kreeg nog gelijk ook, zoals altijd.”