Zo is Anouk bekend geworden

Entertainment
door Nienke
zondag, 09 juni 2024 om 10:00
realitynl 101
Anouk Teeuwese, oftewel Anouk, is een bekende Nederlandse zangeres. Hoewel ze jarenlang als coach bij The Voice of Holland functioneerde, heeft ze momenteel eigen concerten. Maar hoe is Anouk bekend geworden?
Anouk Teeuwese is opgegroeid in Den Haag en had als kind al veel te maken met muziek. Dit kwam door de invloed van haar moeder, die zangeres was van een bluesband. Anouk heeft een turbulente jeugd gehad, waardoor ze het thuis niet altijd even makkelijk heeft gehad. Haar vader verliet het gezin toen Anouk nog maar 3 jaar oud was. Anouk experimenteerde veel met verdovende middelen en liep weg van huis, ze heeft haar middelbare school niet afgemaakt. Op haar vijftiende begon Anouk met zingen in verschillende cafés en zo was haar eerste optreden in Muzikantencafé De Pater. Anouk werd aangenomen op het Rotterdams Conservatorium, maar is uiteindelijk na twee jaar gestopt, omdat ze de theorie niet aankon.

Bekend geworden

Anouk is in 1997 doorgebroken met haar single 'Nobody's wife'. Dit is het moment geweest waarop Anouk met veel van haar nummers in de hitlijsten van Nederland en België stond. Tot en met 2016 bracht Anouk tien albums uit. In 2013 deed Anouk mee met het Eurovisie Songfestival en eindigde op plek 9 met haar nummer 'Birds'. Naast het zingen was Anouk sinds 2015 ook een van de vaste coaches van The Voice of Holland. In 2022 nam Anouk ontslag omdat mede coaches werden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

Tegenwoordig

Momenteel komt Anouk nog regelmatig in het nieuws, maar niet altijd op een positieve manier. Zo laat Anouk zich nogal vrij uit en dit kan voor sommige mensen schrikwekkend zijn, wat voor nodige ophef kan zorgen. Anouk maakt opmerkingen over transgenders en zou racistisch zijn. Haar concert lijkt door te gaan en wordt nog bezocht door veel bezoekers. Voorlopig zal Anouk niet uit het zicht verdwijnen!