Zo is Carice van Houten bekend geworden

Entertainment
door Nienke
zondag, 16 juni 2024 om 11:00
realitynl 86
Carice van Houten kunnen we allemaal kennen als een bekende Nederlandse en inmiddels (internationale) actrice! Hoewel Carice in verschillende films en series te zien is, vragen we ons af: hoe is Carice zo bekend geworden?
Carice van Houten heeft verschillende prijzen op haar naam staan, van een Gouden Kalf tot Edison, niets is te gek. Deze prijzen mag je niet zomaar in ontvangst nemen, zo moet je er wel wat voor doen. Carice heeft talent, zo wist ze als kind dat ze op het podium wilde staan. Carice is met verschillende kunstinvloeden opgegroeid en dat heeft de vruchten afgeworpen.

Bekend

Carice kwam als middelbare scholier in aanraking met het theater en kwam daar erachter dat ze échte ambities ervoor had. De keus tot haar opleiding was ook meteen duidelijk, zo werd dit de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Carice werd ontdekt door regisseur Hans Kemna, wat ervoor heeft gezorgd dat de rollen in no-time aan haar werden gegeven! Dit heeft er min of meer voor gezorgd dat Carice aan haar bekendheid is gekomen. In het derde studiejaar is Carice opgemerkt door Martin Koolhoven. Hij heeft haar een auditie aangeboden in Telefilm Suzy. Deze film is een van de grootste successen geworden in 1999. Zo werd dit ook een groot succes voor Carice: het leverde een Gouden Kalf op! Dit is baanbrekend geweest voor Carice en voor ze het wist, werd ze ook internationaal bekend. Carice heeft namelijk internationale successen door haar rol in de Amerikaanse serie Game of Thrones.

Tegenwoordig 

Carice laat het er niet bij zitten, zo is ze bezig met de opnames van een nieuwe thrillerserie. Carice staat op de set voor de serie Malice en deze zal verschijnen op Amazon Prime, zo vermeld haar management. Carice woont tegenwoordig in het mooie Amstelveen samen met haar Australische partner Guy Pearce en hun zoontje Monte.