Zo is Doutzen Kroes bekend geworden

Entertainment
door Nienke
zaterdag, 01 juni 2024 om 15:30
realitynl 75
Doutzen Kroes kunnen we kennen als een succesvol model van Nederland. Doutzen is wereldberoemd en heeft dan ook samengewerkt met merken van over de hele wereld. Maar hoe heeft Doutzen dit voor elkaar gekregen? Is dit allemaal vanzelf gegaan?
Doutzen Kroes is opgegroeid in een dorpje in Friesland. Vanaf jongs af aan wist Doutzen dat ze geen normaal leven zou krijgen, vertelt haar moeder in een vlog van Doutzen. Doutzen had nog maar kort haar havo diploma, of ze werd al aangenomen door Paparazzi Model Management in Amsterdam.

Bekend geworden

Daar is het allemaal begonnen voor Doutzen! Op aanraden van haar agent, vertrekt Doutzen op 18-jarige leeftijd naar New York. Het schijnt dat ze nog huilend van de heimwee naar huis heeft gebeld. Al de heimwee is niet voor niets geweest: ze werd mega succesvol. Het heeft niet lang geduurd voordat Doutzen meeliep in modeshows voor merken zoals Gucci en Michael Kors. In 2006 werd Doutzen zelfs het gezicht van L'Oréal en was ze daarmee het best betaalde model uit Nederland. Als je dacht dat het krijgen van meer bekendheid niet mogelijk was, dan zal je dit verbazen. Doutzen werd namelijk in 2007, opgepikt door Victoria's Secret en werd vijf jaar later, zelfs bekroont tot 'Angel'. Zo is Doutzen in een hele korte tijd, één van de grote gezichten geworden van het lingeriemerk. In 2015 besloot Doutzen om te stoppen bij Victoria's Secret en werd ze model voor Hunkemöller.

Tegenwoordig

Of Doutzen ooit weer in de spotlights zal staan met haar modellencarrière, daar valt lang over te twijfelen. "Ik wil niet meer bijdragen aan al die corruptie, en werken voor merken waar ik niet helemaal achter achtersta", zegt ze in een podcast van Isa Kriens. Ondanks dat de modellenwereld niet is zoals hij lijkt, is de keus niet helemaal uitgesloten. "Het werk lijkt geweldig, maar aan het einde van de dag doe ik mijn make-up af en mis ik het knuffelen en kletsen met mijn kids", zegt ze in een vlog. Het modellenwerk heeft tenslotte genoeg geld opgeleverd , zo zou Doutzen niet eens meer hoeven te werken!