Zo is Jim Bakkum bekend geworden

Entertainment
door Nienke
zaterdag, 15 juni 2024 om 12:30
realitynl 34
Jim Bakkum kunnen we kennen als acteur, zanger en presentator. Veel mensen kunnen Jim kennen door alle acteerklussen voor films die hij op zijn naam heeft staan. Maar hoe is Jim zo bekend geworden?
Jim Bakkum besloot op vijftienjarige leeftijd mee te doen aan een talentenjacht genaamd Idols. Destijds heeft hij dat programma niet gewonnen, maar werd hij tweede. Dat mocht de pret niet drukken, zo heeft Jim er een mooie carrière aan over gehouden.

Bekendheid

Na zijn deelname aan Idols scoorde Jim gelijk hit met zijn eerste uitgebrachte single. Zijn tweede single ging erg goed en belandde in de 'Top 50'. In 2003 gaf hij zelfs een concert, die snel was uitverkocht in de Heineken Music Hall. In 2004 bracht Jim het tweede album uit en speelde hij zelfs in de Wonderlijke Efteling Show. Vanaf dat moment is het erg snel gegaan met een derde album en de deelnames aan verschillende televisieprogramma's zoals: Dancing With The Stars, en een rol in de film Afblijven. Dit is een verfilming van het boek van Carry Slee. In 2007 was Jim voor het eerst op de Nederlandse buis te zien als presentator voor het programma: De weg naar Fame. In datzelfde jaar kreeg Jim een samenwerking met een kledinglijn en voerde hij een eigen solo theatertour!

Werkzaamheden nu

Jim is momenteel nog steeds te vinden in de entertainmentwereld en speelt in verschillende grote Nederlandse bioscoopfilms. Zo is Jim te spotten in films zoals: Onze Jongens, Huisvrouwen bestaan niet 2 en Casanova's. Jim is nog steeds te zien op televisie, zo heeft hij meegedaan aan The Masked Singer.

Privé

Jim heeft verschillende relaties gehad, maar kwam tijdens de musical ‘Grease’ Bettina Holwerda tegen. De werelden van Jim en Bettina liggen erg dicht bij elkaar, zo besloten ze om in 2011 te gaan trouwen! Ze wonen samen in een prachtig huis in het Gooi. Ze hebben samen een zoon genaamd Lux en twee dochters genaamd Post en Molly.