Zo is modestylist Fred van Leer bekend geworden

Entertainment
door Nienke
donderdag, 09 mei 2024 om 15:30
realitynl 26
Fred van Leer verschijnt regelmatig op de televisie met de styling en zijn humor. Mensen vinden het erg leuk om hem te zien en dat maakt hem onmisbaar! Maar hoe is Fred eigenlijk bekend geworden?
Fred van Leer is opgegroeid in Alblasserdam, maar hij heeft geen makkelijke jeugd gehad. Fred werd erg gepest op school, doordat hij vroeger wat dikker was. Fred had destijds geen vrienden, met als gevolg dat hij zichzelf graag ging 'optutten' op zijn kamer. Fred ging later weleens uit met een vriend, waar hij Ted Langenbach ontmoette in een club. Ted Langenbach vroeg Fred om hulp bij de aankleding van onder meer zijn legendarische ‘Now & Wow’-feesten. Al snel kleedde Fred ook de dansers en rolde zo in het vak als stylist. Dit vakgebied vindt vaak achter de schermen plaats. Inmiddels heeft hij al meerdere bekende Nederlanders gekleed, zoals Sylvie Meis.

Bekendheid

Het moment dat Fred vóór de schermen bekend is geworden, is door zijn rol als stylist bij verschillende programma's zoals: Dames in de Dop, RTL Boulevard en X-factor. In 2010 was Fred te zien als coach bij Holland's Next Top Model en was hij presentator bij Say Yes To The Dress Benelux en Drag Race Holland. Hij kreeg een eigen serie genaamd: Fred van Leer: Alles uit de kast. Naast dat Fred veel samenwerkt met Chantal Janzen, hebben ze samen met Leco van Zadelhoff een programma genaamd Chantal's Beauty Camper. Los van televisie en YouTube, is Fred ook erg actueel op zijn Instagram-account. Hij deelt regelmatig foto's met zijn collega Nikkie Plessen én vooral grappige video's. Al deze werkzaamheden leveren natuurlijk ook een mooi vermogen op voor Fred.

Privé

Het privéleven van Fred is niet altijd even gemakkelijk geweest. In 2020 is er een intieme video van Fred verspreid en twee weken later werd hij overvallen door twee zogenaamde pakketbezorgers. Om meer rust te vinden gaat Fred wekelijks naar de psycholoog, dat helpt hem erg. "Door die gesprekken met de psycholoog, voel ik meer rust. Denk ik: dit is gewoon wie ik ben."