Zo is Theo Maassen bekend geworden

Entertainment
door Nienke
zondag, 02 juni 2024 om 14:00
realitynl 81
Theo Maassen paradeert al heel wat jaren op het podium met zijn cabaret. Hij is niet alleen op het podium van volle theaterzalen te vinden, maar ook op televisie. Hoe is Theo eigenlijk bekend geworden bij het Nederlandse publiek?
Theo Maassen is geboren in Oegstgeest en heeft meer dan een jaar in Duitsland gewoond. Theo is uiteindelijk opgegroeid, samen met zijn oudere zus en jongere broer, in een Brabants dorpje. Theo kwam er als kind achter dat hij het leuk vond om mensen te vermaken, hij dacht zelf aan het beroep van een clown. Grote namen, zoals André van Duin en Van Kooten, waren grote voorbeelden voor Theo. Theo zat op de havo bij een college in Veghel, nadat hij een jaar vwo heeft geprobeerd, schreef Theo zich in voor een toneelschool. Hier had hij nog helemaal geen ervaring mee en werd afgewezen. In 1987 heeft Theo zich ingeschreven voor de Academie voor Drama in Eindhoven, waar hij direct werd toegelaten. Hier is het allemaal begonnen!

Carrière 

Theo moest in het begin wennen, maar vond uiteindelijk zijn draai. Improviseren ging hem maar al te goed af en dat heeft uiteindelijk in zijn voordeel gewerkt. In 1990 maakte Theo een eigen cabaretprogramma en won zowel het Groninger Studenten Cabaret Festival als Cameretten in Rotterdam. Voor dat hij het wist, won hij verschillende soorten prijzen en werd hij bekend bij het Nederlandse publiek! Theo heeft in verschillende films gespeeld als acteur en heeft ook zijn plekje gekregen in de televisiewereld. In 2013 heeft Theo zelfs de oudejaarsconference mogen verzorgen! Dit heeft een mooi vermogen voor Theo opgeleverd.

Schandaal

Theo zou zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld, dit heeft het blad Privé gedeeld. De cabaretier zou zijn vrouw en ex-vriendin letsel hebben toegebracht. De mensen die dicht bij Theo staan, waaronder zijn zus Judith, vrouw Joyce en ex Karin, ontkennen de beschuldigingen. Met als gevolg dat Theo zich heeft teruggetrokken als presentator bij het programma Zomergasten. Samenwerkingen zijn voor Theo momenteel niet meer mogelijk. Ondanks herhaalde meldingen bij de politie en Veilig Thuis, zonder officiële aangifte, blijft de situatie onveranderd.