Zo zag Angela Groothuizen er vroeger uit

Entertainment
door Nienke
zaterdag, 08 juni 2024 om 14:00
realitynl 58
Naast dat Angela Groothuizen achter de schermen veel werk heeft verricht, staat ze voor de schermen als zangeres en zangcoach bij verschillende programma's. Ze heeft een veelzijdige carrière en zo zag ze er vroeger uit!
Angela Groothuizen is opgegroeid in Alkmaar en heeft na haar havo een opleiding in Michigan gevolgd. Tijdens haar schooltijd was ze onderdeel van verschillende muziekbandjes en is daar haar passie voor muziek en zang ontstaan. In 1978 werd Angela gevraagd door een groep meiden om bij hun bandje te komen zingen. In 1979 is de groep "De Dolly Dots" officieel opgericht. Na 10 jaar werd de groep opgeheven en heeft Angela liedjes geschreven voor kinderen voor kinderen. In 2007 kwamen de Dolly Dots samen in Ahoy voor een reeks aan reünieoptredens. In 2009 overleed Dolly Dot Ria Brieffies en het optreden werd definitief afgelast. Toch stonden de dames nog eens op het podium in 2016 als gastoptreden bij de Toppers. In 2022 gaven ze hun laatste optreden ooit.

Televisie

Angela heeft jarenlang bij de AVRO gewerkt en heeft verschillende programma's gepresenteerd. Van 1999 tot en met 2005 heeft Angela, Wie is de Mol? gepresenteerd. In 2012 tekende Angela een contract bij RTL waardoor ze hele andere soort programma's ging presenteren. Ze werd coach-jurylid voor ander andere X Factor, The Voice of Holland, The Voice kids en noem het maar op. Het was dan ook heel pijnlijk voor Angela, toen het schandaal van The Voice naar buiten kwam en ze niet meer kon werken.

Liefdesleven

Angela's liefdesleven is een veelbesproken onderwerp in de media. In 2020 strandde haar relatie met regisseur Rob Mooij, met wie ze sinds begin jaren negentig samen was en dochters Lola en Nona kreeg. Ze zijn dertig jaar samen geweest, maar deze relatie was heel bijzonder. Zo hadden de twee een open relatie en dit is niet altijd eenvoudig geweest. Na de relatie staat Angela wel weer open voor andere mannen en eventuele nieuwe relaties.
Angela is erg actief op haar sociale media en deelt nog weleens leuke kiekjes van vroeger. Ben je benieuwd hoe Angela eruit zag toen haar carrière begon? Hieronder vind je de foto's!