Ali B accepteert geen nee: 'Khalid Kasem ingeschakeld'

BN'ers
door Nienke
woensdag, 19 juni 2024 om 13:26
realitynl 12
De rechtszaak van Ali B zou je bijna niet ontgaan zijn, de Nederlandse media heeft er vol mee gestaan. Hoewel Ali flink aan de tand werd gevoeld, accepteert hij zelfs geen nee van de rechter. Ali heeft er namelijk voor gezorgd dat Khalid Kasem wel eventjes een belletje heeft gepleegd aan de advocaat van één van de slachtoffers. Het zou om een bepaald verzoek gaan...
Ali B heeft een strafeis opgelegd gekregen en hij kon tijdens de zitting al geen 'nee' accepteren van de rechter. Ali laat het hier niet bij zitten en neemt maatregelen. Zo heeft Ali niet alleen dezelfde advocaat als Ridouan Taghi, maar zet hij ook Khalid Kasem aan het werk. Ali heeft Khalid namelijk laten bellen naar de advocaat van Jill Helena, een bekende; Sébas Diekstra. Daar is het niet bij gebleven, ook de advocaat van Ellen ten Damme heeft het dringende verzoek gekregen om in te gaan op Ali's mediationverzoek. Praten zou volgens Ali én zijn advocaat de béste oplossing zijn in dit geval.

Verzoek

Sébas bevestigt aan RTL Boulevard dat Khalid hem heeft opgebeld. Zo zegt Sébas het volgende erover: "Eind mei, dat is kort nadat ik de zaak over heb genomen, ben ik door Khalid Kasem gebeld en geappt met de vraag of ik met Ali in gesprek wilde. Dat is de enige vraag die hij mij stelde, zonder enige verdere toevoeging." Volgens Sébas kon hij aan alles merken dat Ali 'zijn gelijk' wilde krijgen. "Khalid vertelde mij dat hij direct contact had met Ali en dat dat verzoek direct van Ali kwam. Dit kwam een week nadat ik een verzoek tot mediaton kreeg van Ali’s advocaat Bart Swier. Het was mij duidelijk dat dit een omweg was om Jill alsnog richting mediaton te krijgen", aldus Sébas.

Voorkomen

Het lijkt erop dat Ali er alles aan heeft gedaan om de pijn van de zittingsdagen te voorkomen. Sébas zegt het volgende over de verzoekjes van Ali: "In het licht van het strafproces is mij wel duidelijk geworden dat Ali alles op alles heeft gezet om te proberen de slachtoffers naar een mediatontafel te krijgen en mogelijk om hen iets te laten ondertekenen na een gesprek." Slachtoffer Jill heeft geen behoefte om met Ali om de tafel te zitten en dat hij geen 'nee' accepteert, typeert hem erg.