Ali B zal "niet meer wegrennen" voor persvragen sinds The Voice-schandaal

BN'ers
door Nienke
donderdag, 16 mei 2024 om 13:30
realitynl 39
Als gevolg van het grote schandaal rondom The Voice, zal Ali B voor de rechter verschijnen. Het lijkt er op dat Ali B voor het eerst in tijden, de pers ter woord zou willen staan. Wij zijn benieuwd!
Het zal dan toch gaan gebeuren, Ali B moet 12 en 13 juni voor de rechter in Haarlem verschijnen. Hij wordt verdacht van twee verkrachtingen en één aanranding, dat is natuurlijk niet zomaar iets. Tot nu toe heeft Ali B altijd de pers altijd weten te ontwijken en hebben we bijna niets meer van hem vernomen. Zo heeft de rapper ook nooit aan een talkshowtafel plaatsgenomen om zijn eigen hachje te redden. De advocaat van Ali, genaamd Bart Swier, vind hem hèèl verstandig. "Ik ben eigenlijk ontzettend trots op mijn cliënt."

"Niet meer wegrennen"

Als we de woorden van zijn advocaat moeten geloven, dan zal Ali B niet gelijk de benen nemen of met een zonnebril de pers vermijden. “Zodra hij zijn verhaal heeft gedaan in de rechtszaal, zal hij ongetwijfeld vragen beantwoorden. Ik zal zeker niet tegen cliënten zeggen dat ze een zonnebril op moeten doen en dat ze voor de pers moeten wegrennen.” Zo zou het volgens de advocaat slimmer zijn om de vragen te beantwoorden. Het is goed om 'even de tijd' ervoor te nemen. Het beantwoorden van vragen zou een "beter beeld" moeten geven voor de pers. 

Zedendelict

Ali B heeft een rechtszaak aan zijn broek hangen, omdat hij is beschuldigd van zedendelicten met drie vrouwen. Dit zou hebben plaatsgevonden tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en Marokko. De advocaat vond de zitting destijds "hoogst opmerkelijk" dat het Openbaar Ministerie van Noord-Holland één van de zedendelicten in verband brengt met The Voice. "Feitelijke onzin, heeft er niets mee te maken", heeft Bart daarover gezegd. De aangeefster deed volgens Bart in 2013 mee aan de talentenjacht. "De vermeende aanranding was vijf jaar later, mei 2018", aldus de advocaat. "Nul verband." Wij zijn benieuwd hoe de zitting zal verlopen.