Rachel Hazes openhartig over rechtszaak: 'Ik doe dit om Roxeanne te beschermen'

BN'ers
door Nienke
woensdag, 22 mei 2024 om 10:00
realitynl 52
Rachel Hazes is in veel rechtszaken te vinden, ze heeft het er maar druk mee! Zo voert Rachel al jarenlang een juridische strijd tegen Marieke van Beek en Arjan Israël, met wie ze in het verleden goed bevriend was. Rachel heeft de rechtszaak over voor haar dochter Roxeanne Hazes.
Rachel Hazes voert momenteel een rechtszaak tegen haar voormalige vrienden Marieke van Beek en Arjan Israël, die zichzelf Robert noemt. Dan denk je, hoe krijg je het voor elkaar om een rechtszaak aan te spannen tegen je vrienden? Nou Rachel is het gelukt! Rachel kreeg jaren geleden een mentale inzinking met als gevolg een zelfmoordpoging. Haar vrienden zouden misbruik gemaakt hebben van haar vertrouwen. 

Coaching

Rachel heeft lang op de dag van het getuigenverhoor gewacht, zo zegt ze na afloop: "Ik kon bijna niet wachten tot deze dag aanbrak." Rachel vertelt openhartig over de zaak: "Ik denk dat ik duidelijk heb verwoord dat ik nergens van op de hoogte ben gehouden en in het ongewisse ben gelaten. Ik blijf zeggen dat Marieke geen coachingstraject heeft gevolgd. Elke keer als ik haar vroeg wat die coaching nou precies inhield, had ze het over goede en minder goede eigenschappen. Dat blijkt ook uit de tape waar ik tijdens het getuigenverhoor aan refereerde. Op die tape hoor je alleen maar gestamel en kan ze niet eens precies vertellen op welke plek ze die coaching heeft gevolgd."

Handtekening

Er zou sprake zijn van een factuur voor een coachingstraject. Deze zou op 12 oktober zijn verstuurd, met 13 oktober als vervaldatum. Uiteindelijk is er op 20 oktober betaald met een ingescande handtekening van dochter Roxeanne Hazes. "Een vreemd gegeven, aangezien Roxeanne en Marieke naast elkaar woonden. Waarom loop je dan niet even naar de buurvrouw voor een handtekening onder zo’n factuur van ruim 24.000 euro? Ik denk dat het buiten Rox haar medeweten is gegaan. Ik denk dat Rox ongevraagd is meegenomen in een zaak waar dat meisje helemaal geen weet van had," is wat Rachel vertelt. Rachel geeft aan dat ze Roxeanne probeert te beschermen, maar dat ze in opstand is gekomen tegen 'mama'. Moeder en dochter hebben ook een eigen rechtszaak over de erfenis...