Rachel Hazes voor de rechter: 'Ze weet nog niet wat ik van plan ben'

Entertainment
door Indy
dinsdag, 12 september 2023 om 16:52
rachel hazes marieke van beek rechtszaak
Het is weer zo ver: Rachel Hazes verscheen vandaag – wederom – voor de rechter. Rachel zou 25 duizend euro contant in een envelop hebben ontvangen om iemand met een niet zo zuiver verleden op de loonlijst van haar bedrijf te zetten.

Marieke van Beek en Rachel Hazes

Marieke van Beek, voormalig vriendin en zakenpartner van Rachel Hazes, vertelde dit bij een getuigenverhoor in Arnhem over een huurgeschil tussen de twee. Marieke en Rachel stonden wederom tegenover elkaar in de rechtbank . Marieke gaf ook aan dat het om Klaas Otto, de ex-leider van motorclub No Surrender gaat. Het was al bekend dat hij destijds onder contract stond bij Melvin Produkties, het bedrijf van Rachel, Marieke en Rob Israël.
Volgens Marieke hadden zij en Rob afgeraden om de deal met Klaas aan te gaan, maar rachel deed het toch en ze was er nog trots op ook. "Ze heeft zichzelf ook gefotografeerd met dat geld. Ik, de dochter en de ex-schoonzus van de dochter ontvingen die foto” , zegt Marieke.

Ruzie met Klaas

Klaas en Rachel zouden ruzie hebben gekregen en Rachel had inmiddels negenduizend euro van het contante geld opgemaakt. Ze lijken deze ruzie uiteindelijk weer te hebben bijgelegd, aangezien de twee een relatie met elkaar kregen. Uiteindelijk gingen de twee toch uit elkaar en haalde Klaas uit naar Rachel.
Marieke heeft naar eigen zeggen negenduizend euro geleend aan Rachel, omdat zij heel bang was dat de envelop met geld terug moest naar Klaas. Volgens Marieke heeft zij later met Rachel afgesproken dat die negenduizend euro verrekend zou worden met de huur voor een woning van Rachel in Vinkeveen, waar Marieke destijds woonde.
Rachel zou Rachel niet zijn als ze geen weerwoord heeft en zegt nooit negenduizend euro van Marieke te hebben ontvangen. "Ik weet niets van het verrekenen van huur. Zo'n afspraak is nooit gemaakt."
Ook ontkent ze dat ze geld heeft ontvangen van Klaas als tegenprestatie voor zijn rol binnen het bedrijf . "Ik heb met hem een loon afgesproken van 2000 euro per maand. Hij zou mij begeleiden als ik naar openbare gelegenheden ging" , zegt Rachel. "Op oproepbasis."

Dure sieraden

Volgens Rachel beschikte ze destijds wel over zo'n 85.000 euro contant geld, maar ze zegt dat ze dat geld zelf had opgenomen om bijvoorbeeld voor 30.000 euro aan sieraden te kopen van Klaas. Hoe hij aan die sieraden kwam, wist ze dan weer niet. "Ik heb met hem besproken dat ik op zoek was naar bepaalde sieraden en hij zei dat hij dat kon regelen." Volgens Rachel zou Marieke ervoor zorgen dat er een envelop met het geld bij Klaas terecht zou komen.
Rachel beschuldigt Marieke ervan dat die envelop nooit bij de juiste personen is aangekomen. "Dat kan maar één ding betekenen, namelijk dat het geld nog steeds in bezit is van mevrouw Van Beek." Waarom Rachel hierop nooit aangifte heeft gedaan? “De advocaat van Marieke weet nog niet wat ik verder van plan ben.”
Rachel is absoluut niet uit op oorlog of ruzie , maar we zien haar vast over een tijdje vanzelf weer in de rechtbank verschijnen.