Marco Borsato

Marco Roberto Borsato (Alkmaar, 21 december 1966) is een Nederlandse zanger. Hij zong aanvankelijk in het Italiaans, maar brak in Nederland en Vlaanderen door toen hij in 1994 overschakelde naar het Nederlands.

Marco Borsato

Marco Roberto Borsato is de zoon van Roberto Borsato en Mary de Graaf. Het gezin verhuist naar Italië, waar zijn vader een restaurant aan het Gardameer gaat runnen. Na een aantal jaar in Italië te hebben gewoond, verhuist Marco met zijn moeder, broer en zus weer naar Nederland. In 1998 trouwt Marco met Leontine Ruiters. Samen kregen zij drie kinderen Luca, Senna en Jada. In de uitzending BOOS: This is The Voice van de YouTube-serie BOOS die in 2022 gepubliceerd werd, kwam vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag van Borsato aan bod. Hierdoor is zijn grote carrière en persoonlijke leven in 1000 stukjes gevallen. Zo laat moeder Mary Borsato onlangs nog weten dat Marco zijn carrière kapot is.

Vermogen

Ondanks dat Marco is gecanceld, is dit het bedrag wat Marco Borsato op zijn bankrekening heeft staan. Aan het einde van 2022 had zijn onderneming Musica E B.V. een eigen vermogen van 6,1 miljoen euro, wat ongeveer tweehonderdduizend euro lager is dan het voorgaande jaar. De cijfers van zijn tweede onderneming, Musica E Bookings B.V. zijn nog redelijk positief gebleven. Het eigen vermogen bedroeg in 2021 638.000 euro en is in 2022 gedaald tot 542.000 euro, wat wel onder de miljoen euro ligt. Opmerkelijk is echter de toename van liquide middelen, die zijn gestegen van 334.000 euro naar iets meer dan 1 miljoen euro. We kunnen stellen dat, ondanks de boycots, zijn vermogen aanzienlijk intact is gebleven.

Familie

In 1998 trouwde Marco Borsato met Leontine Ruiters. Samen kregen ze drie kinderen genaamd Luca, Senna en Jada. Hun zoon Senna werd acteur en hun dochter Jada werd zangeres. In 2020 zijn Leontine en Marco gescheiden. Zo houden Leontine en dochter de gezinssituatie liever voor zichzelf. Leontine benadrukte dat ze niet te diep zou ingaan op privéaangelegenheden, zoals ze onderling hadden afgesproken. Die details houden ze liever voor zichzelf, maar ze benadrukt dat het gezin het goed maakt en nog steeds hecht is, ondanks een zware en moeilijke periode. Moeder Mary Borsato steunt haar zoon te allen tijde. Ze vindt het echt verschrikkelijk hoe mensen over haar zoon praten. Zo is te zien dat de hele situatie van haar zoon, haar echt raakt als moeder.

Vroeger

Borsato was eerst opgeleid tot kok en werkte als zodanig in restaurants, tot hij in Nederland landelijke bekendheid werd met zijn deelname aan de Soundmixshow. Toen werd hij een van de bekendste zangers van Nederland. Zijn nummer 'Dromen Zijn Bedrog' verbreken in 1994 alle records. Marco Borsato is één van de best verkopende artiesten van de jaren 90 in Nederland. Vrijwel alle singles die Marco Borsato uitbrengt, halen de top 10 in de hitlijsten. Naast 'Dromen Zijn Bedrog' scoort de zanger onder meer nummer 1-hits met 'Waarom Nou Jij', 'De Bestemming', 'Binnen' en 'Rood'.