Temptation Island

“Temptationn…”, wie gaat dit keer de ultieme relatietest aan? Overleeft je relatie een villa vol mannen en vrouwen die jou proberen te verleiden?
Wat is Temptation Island?
Temptation Island is een programma dat elk jaar opnieuw verschijnt. Vier koppels doen mee om hun relatie tegen de ultieme verleiding te testen. De koppels worden van elkaar gescheiden en ze worden gedropt in een villa vol singles die proberen hun hart te veroveren. Is het gras groener aan de overkant? Is hun partner het wel écht voor hen? Of overleven ze de test en gaan ze weer samen naar huis?
Seizoenen
Seizoen 1 - 7
De eerste seizoenen van Temptation Island waren niet zo’n gigantisch succes. In 2002 was het eerste seizoen op de buis te bekijken, maar naar de eerste aflevering keken slechts 350 duizend mensen in Vlaanderen. Uiteindelijk besloten ze dat er in 2003 alsnog een nieuw seizoen zou komen met voor het eerst Viktor Brand als presentator. In dit seizoen werd er voor het eerst een koppel vervangen wegens een zwangerschap.
Vanaf het derde seizoen in 2004 werd Temptation Island ook uitgezonden in Nederland op Veronica.
In 2006 bereikte het programma zijn hoogtepunt. In Nederland keken maar liefst 644 duizend mensen naar een bepaalde aflevering.
Seizoen 8 - 11
Seizoen 8
In 2016 verscheen seizoen 8 van Temptation Island en dit was een hit. Het werd gepresenteerd door Rick Brandsteder en Annelien Coorevits. De eerst aflevering was het meest bekeken programma ooit op RTL5 en VIJF.
Deelnemers: Ayse en Haroon, Kirsten en Regilio, Jolien en Luc en Louise en Marvin
Seizoen 9
Vanaf het negende seizoen werd het pas écht drama waar we ons nu nog alles van kunnen herinneren. Dit is het seizoen waar twee nieuwe koppels uit voortkwamen: Lize en Ken en Merijn en Pommeline. De opnames werden tijdelijk stilgelegd omdat de beelden van Merijn en Pommeline zo heftig waren voor Lisa (de toenmalige vriendin van Merijn), dat ze het niet aankon. Uiteindelijk verlieten beide Temptation Island als koppel, maar ondertussen zijn deze koppels ook al uit elkaar.
Deelnemers: Lisa en Merijn, Rosanna en Niels, Jolien en Herbert en Lize en Jefferson
Seizoen 10
In seizoen 10 maakten we kennis met gezichten waar we later nog veel meer van gehoord hebben. Ook werd ‘de hut’ geïntroduceerd waar deelnemers hun hart konden luchten zonder dat deze beelden op de kampvuren zouden verschijnen. De koppels die meededen waren: Daniëlle en Mezdi, Tim(tation) en Deborah, Megan en Kevin en Jeremy en Vanessa. Aan dat laatste koppel leek niet zoveel mis, maar in 2019 leken de twee toch een punt te hebben gezet achter hun relatie. Waar Tim en Deborah hét koppel leek dat deze ultieme relatietest wel zal overleven, liep ook dat stuk. Waar er eerst ‘no girls allowed’ waren op zijn kamer, nodigde hij na een paar aflevering toch verleidster Cherish toe. Tim zag een hele mooie toekomst met haar, maar dit leek van haar kant toch niet zo te zijn. Wel bood Tim zijn verlovingsring aan aan Deborah als vriendschapsring tijdens het laatste kampvuur, maar hier had zij geen boodschap aan. Deze ring werd per direct in het vuur gegooid.
Tussen Megan en Kevin liep het al snel stuk. Megan was nogal ‘koekeroend’ en dook vrij snel met verleider Joshua het bed in. Uiteindelijk verliet Kevin het eiland samen met verleidster Chloe, maar liet Megan Joshua achter als een vakantieliefde.
Tussen Mezdi en Daniëlle is het ook niet goedgekomen. Mezdi probeerde de camera’s te vermijden en het daarbuiten gezellig te maken met de verleidsters tot grote ergernis van Daniëlle. Maar zij leek het maar al te goed te kunnen vinden met verleider Fabrizio. Echter gingen zowel Mezdi als Daniëlle als single naar huis.
Deelnemers: Daniëlle en Mezdi, Vanessa en Jeremy, Deborah en Tim en Megan en Kevin
Temptation Island VIPS
Waar Nederland en België normaal gesproken samenwerkten aan Temptation Island, besloot Nederland dit keer het heft in eigen handen te nemen. Op Videoland verscheen een seizoen van Temptation Island VIPS.
Ze deden al eerder mee aan een seizoen van Temptation Island, maar toch besluiten ze om het opnieuw te proberen: Rosanna en Niels. Waar zij eerder de fout in ging met Alex, leek Niels nu het haasje. Hij kon het op het eiland wel héél goed vinden met verleidster Fabiola. Uiteindelijk hielden zij hier ook een relatie aan over. Echter liep dit stuk en kwamen Niels en Rosanna weer bij elkaar. Het koppel zei een tijdje uit elkaar te zijn, maar nog steeds werkten ze samen aan hun OnlyFans account. Ondertussen hebben ze nu bekend gemaakt dat zeonce againweer een koppel zijn.
Donny en Amijé waren het volgende koppel dat deelnam. De jongste Roelvink dacht dat hij samen met zijn vriendin deze relatietest wel te overleven en het leek ook wel even zo te zijn. Uiteindelijk gingen de twee toch uit elkaar en kreeg hij een relatie met Janice Blok. Deze twee zijn ook weer uit elkaar.
Ruud en Rowena uit Utopia waren ook van de partij. Zij besloten hun relatie op de proef te stellen. Ondanks dat zij deze relatietest wel overleefden gingen ze in 2019 alsnog uit elkaar.
Het laatste koppel is een onbekend koppel ondanks het VIPS seizoen. Stefano en Gelina overleefden de relatietest niet. Zij was erg trouw aan hem en hij leek ook trouw aan haar te zijn geweest. Totdat er tijdens het laatste kampvuur geluidsfragmenten naar boven kwamen waarin hij het wel héél gezellig leek te hebben met één van de verleidsters tijdens de dreamdate.
Deelnemers: Ruud en Rowena, Niels en Rosanna, Donny en Amijé en Stefano en Gelina
Seizoen 11
Op seizoen 11 was veel kritiek van de kijkers en de kijkcijfers daalden flink. Gemiddeld keken er in Vlaanderen 488 duizend kijkers per aflevering. Tijdens dit seizoen gebeurde er niet veel, pas na het seizoen werd het spannend. Rodanya zou namelijk na het seizoen het bed hebben gedeeld met verleider Danicio. Toen hij voor de camera verscheen, bleek ook dat ze het tijdens de opnames gezellig hadden. Uiteindelijk kwamen Rodanya en Morgan wel weer kort samen en hier kwamen twee kinderen uit voort. Ondertussen zijn zij ook weer uit elkaar. Verder zijn Demi en Sidney uit elkaar en Heikki en Milou ook. Laura en Roger lieten na de opnames weten uit elkaar te zijn, maar later kwamen zij toch weer bij elkaar. Ondertussen zijn de twee ook verloofd.
Deelnemers: Demi en Sidney, Rodanya en Morgan, Laura en Roger en Milou en Heikki
Voorlopige stopzetting van Temptation Island
Temptation Island werd tijdelijk stopgezet. Ondanks dat het nieuwe seizoen al was opgenomen, was de vraag of deze in Nederland zou worden uitgezonden. Dit kwam door het seksueel overschrijdend gedrag in het Nederlandse realityprogramma De Villa. RTL besloot om uiteindelijk om alle soortgelijke programma’s te schrappen tot nader onderzoek. Echter besloot VIJF Temptation Island niet uit hun programmatie te schrappen.
Temptation Island VIPS
Uiteindelijk besloot de productie om een nieuw seizoen van Temptation Island VIPS te draaien. Deze kwam uit in 2019 en er deden wederom bekende koppels mee. Pommeline Tillière en Fabrizio overleefden de opnames wel, wat eindigde met een verloving. Echter werd er na een tijdje duidelijk dat de twee toch uit elkaar zijn. Thomas Cox en Yasmin Karssing overleefden de ultieme relatietest niet, doordat Thomas het wel héél goed kon vinden met één van de verleidster. Damian Diepeveen en Shirley Cramer overleefden Temptation Island ook niet, zij konden elkaar na de opnames écht niet uitstaan. Channah Koerten en Quentin Steenwinkel werden vroegtijdig naar huis gestuurd in verband met de zwangerschap van Channah. Zij werden vervangen door Liessinde en Orpheo, zij overleefden deze relatietest wel.
Deelnemers: Pommeline en Fabrizio, Thomas en Yasmin, Damian en Shirley, Channah en Quentin en Liesinde en Orpheo
Seizoen 12
Uiteindelijk besloten zowel VIJF als RTL om het twaalfde seizoen van Temptation Island toch uit te zenden. Ook dit seizoen gebeurde er niet bijzonder veel. Melissa en Gianni werden echter wel weggestuurd uit het programma aangezien ze betrapt werden met een mobieltje waarmee ze contact hadden met elkaar. Verder zijn Simone en Zach uit elkaar gegaan en Arda en Elke hielden het ook niet vol nadat Arda het gezellig had met zijn vakantieliefde Eline. Echter hield ook dit geen stand, maar uiteindelijk kwam hij wel samen met verleidster Amber met wie hij nu een kindje heeft.
Deelnemers: Melissa en Gianni, Simone en Zach, Roshina en Karim, Angela en Christian en Elke en Arda
Temptation Island: Love or Leave seizoen 1
In 2020 werd het concept Temptation Island: Love or Leave geïntroduceerd. Het is gebaseerd op de Amerikaanse versie van het programma. De focus van het programma ligt niet zozeer bij het verleiden van de koppels, maar eerder kijken of het gras groener is aan de overkant. Het gaat om het vormen van een diepere connectie en door middel van de hartjeslamp kan de partner zien of zijn of haar partner een diepere connectie heeft gemaakt in de villa. Jaydi en Sonny gingen al vrij snel uit elkaar nadat Jaydi een diepere connectie vormde met Ricky. Zij kregen een relatie na het programma maar ondertussen zijn de twee uit elkaar. Denise en Marco deden het eigenlijk perfect op het eiland. Ze waren trouw aan elkaar en vormden vrienden met de singles. Bij het laatste kampvuur vroeg Marco dan ook aan Denise of zij met hem wilde trouwen en haar antwoord was ja. Echter bleek hij na het seizoen toch gezoend te hebben met single Tahira en de twee verbraken de verloving. Ondertussen zijn ze wel weer bij elkaar. Karina en Gregory overleefden de test niet doordat Karina het ontzettend gezellig had met single Daryl. Glucin en Sorelis verlieten het programma vroegtijdig omdat zij erachter kwamen dat ze alleen maar met elkaar wilden zijn. Ondertussen zijn de twee getrouwd. Zij werden in het programma vervangen door Eva en Kevin die de relatietest wél overleefden, maar ondertussen zijn zij uit elkaar.
Deelnemers: Denise en Marco, Glucin en Sorelis, Eva en Kevin, Karina en Gregory en Jaydi en Sonny
Temptation Island: Love or Leave seizoen 2
Na het succes van het eerste seizoen van het nieuwe format, werd er een tweede seizoen opgenomen. Vier fantastische koppels werden opnieuw gecast om er een fantastisch seizoen van te maken. Wederom (als bijna gewoonlijk) verliet een koppel opnieuw vroegtijdig het eiland. Dit keer omdat ze zeker wisten dat ze voor elkaar gemaakt waren en de test zouden hebben overleefd. Koen en Deborah waren er dit keer van overtuigd. Tijdens de reünie leken ze nog steeds de juiste keuze te hebben gemaakt, maar uiteindelijk liep de relatie toch stuk. Koen zou zijn vreemdgegaan met een andere dame.
Zij werden vervangen door Efrain en Aylin, na heel wat tranen overleefden zij het programma en zijn nog steeds samen. Wouter en Julia leken de test niet te overleven, maar bij het laatste kampvuur waren ze uiteindelijk toch ontzettend blij om elkaar te zien. Echter bleek het bij de reünie dat ze niet meer samen waren. Ook is er een oude bekende te vinden in één van de koppels. We hebben het hier over Nico die we kennen uit Ex on the Beach. Hij doet mee samen met zijn vriendin Donna. Echter lijkt hij het goed te kunnen vinden met één van de single dames, waar Donna het goed kon vinden met één van de mannelijke singles. Uiteindelijk gingen ze beide bij het laatste kampvuur als single naar huis.
Het meest spraakmakende koppel uit het seizoen zijn misschien wel Delphine en Bert. Ze was ontzettend jaloers en hield hem constant in de gaten. Dit kwam allemaal doordat hij vijf jaar geleden ooit een keer met een andere vrouw had gezoend. Hij wilde haar laten zien dat hij wel trouw kon zijn aan haar door zich te bewijzen op het eiland. Echter kwam hij er zelf achter dat zij niet is wat hij wilde. Ze besloten aan het einde van het avontuur dan ook uit elkaar te gaan.
Deelnemers: Koen en Deborah, Donna en Nico, Julia en Wouter, Delphine en Bert en Efrain en Aylin
Temptation Island: Love or Leave seizoen 3
De koppels van Temptation Island 2022 zijn wederom allemaal onbekende koppels. Iris en Whitney hebben de relatietest niet overleefd, dit kwam doordat Whitney (digitaal) verspel pleegde met single Sabine. Maris en Ivo is een bijzonder koppel, ze waren al jaren samen maar Ivo leek wel open te staan om iemand bij hun relatie te betrekken. Maris kon het goed vinden met single Jari. Na hun bijzondere taferelen en de speculaties over een open relatie zijn de twee na de opnames nog steeds ontzettend gelukkig met elkaar. Of ze iemand hebben betrokken bij hun relatie is nog maar de vraag. Linde en Jan Sietse verlieten het eiland vroegtijdig omdat ze zeker wisten dat ze hét voor elkaar zijn. Echter merkte Linde in Nederland wederom wantrouwen. Voor nu zijn de twee niet meer bij elkaar. Doordat zij het programma vroegtijdig verlieten werd er voor hen een vervanger geregeld: Antiono en Cleo. Ondanks dat Antonio één van de singles al kende uit het verleden, ging hij niet voor haar. Hij koos in eerste instantie voor een andere single, maar eindige op de dreamdate toch in bed met de single die hij al kende: Fleur. Na het overspel van Antonio was hun relatie niet meer te redden, ze besloten uit elkaar te gaan.
Het was de vraag of ze het zouden redden, aangezien René leek toe te gaan geven aan de verleiding. Echter zag hij net op tijd het licht en kwam hij op het grandioze idee om Annebel ten huwelijk te vragen bij het laatste kampvuur. Haar antwoord hierop was een volmondige ja en de twee zijn nog steeds samen.
Deelnemers: Iris en Whitney, Maris en Ivo, Linde en Jan Sietse, René en Annebel en Antonio en Cleo
Komt er een nieuw seizoen van Temptation Island?
Het antwoord op je vraag is JA! We kunnen de fans van Temptation Island ontzettend blij maken, want er zijn namelijk twee nieuwe seizoenen in aantocht! In september zouden de opnames voor het nieuwe seizoen van Temptation Island VIPS gaan beginnen, het is nog onbekend welke koppels er deel zullen nemen aan het seizoen. Ook zijn ze opzoek naar nieuwe koppels en singles voor het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave.
Fragmenten
Temptation Island geeft Ivo een hoop nieuwe inzichten
Timtation legt uit waarom hij is vreemdgegaan
Een echte bitchfight tijdens de confrontatie tussen de dames