Het vaderschap valt soms zwaar voor Kaj Gorgels: "Waarom wilde ik een kind?"

BN'ers
door Nienke
dinsdag, 21 mei 2024 om 11:00
realitynl 44
Kaj Gorgels heeft samen met zijn vriendin Jessie Jazz Vuijk, in oktober hun zoontje Xavier mogen verwelkomen. Ondanks dat Kaj een trotste vader is, geeft hij wel toe dat dit hem soms zwaar valt...
Hoewel Kaj Gorgels het vaderschap heeft omarmd, gaat dit niet altijd over rozen. In de podcast Geuze & Gorgels, die hij wekelijks met Monica Geuze opneemt, laat hij het volgende weten.

Worstelen

Hoewel de meeste mensen op een roze wolk leven, na de geboorte van hun kindje, ervaart Kaj dit anders. Zo geeft hij dit aan in de podcast: "Om zeven uur gaat hij naar bed en niet veel later ga jij ook, want je weet dat je er nog vier keer uit moet in de nacht. Ik heb nooit zo geleefd. Ik kom mezelf enorm tegen op het moment. Eigenlijk ben ik best aan het worstelen met mezelf," vertelt Kaj openhartig.

Waarom?

Kaj heeft voornamelijk moeite met de nachten en dat kan soms zijn tol eisen. Zo geeft Kaj aan dat hij soms last krijgt van 'kortsluiting' wanneer zijn zoontje Xavier 's nachts moet huilen. "Dan moet ik mezelf echt enorm, enorm rustig houden. En dan krijg je af en toe zo'n stomp in je bek, want het draagt en het beweegt. 'Waarom wilde ik een kind', denk ik dan. Ik lig hier op bed, voor de derde nacht kan ik amper pitten. Alleen dat denk je dan. Dat zeg je niet hardop."

Schuldgevoel

Hoewel deze gedachtes bij iedere ouder weleens kunnen voorkomen, voelt Kaj zich er erg schuldig over. Zo vertelt Kaj: "Waarom dacht ik dat? Stel je voor dat-ie dat heeft gevoeld in de energie ofzo. Dan ga ik helemaal in mijn kop van: Nee, dat mag ik echt nooit meer denken. Wat een slechte vader ben ik. Waarom gaat er überhaupt zo'n gedachte door je kop? Daar kan ik me echt schuldig om voelen", aldus Kaj. Dit zijn natuurlijk gevoelens die ook komen kijken bij het krijgen van een kindje. Al met al is het een prachtig en lief gezin!