Radio-toekomst zit er mogelijk niet meer in voor Marieke Elsinga: 'Als jonge ouder ben je moe'

BN'ers
door Nienke
maandag, 17 juni 2024 om 12:00
realitynl 3
Marieke Elsinga zit al heel wat jaren in de studio waarin ze verschillende radioprogramma's heeft gepresenteerd en gemaakt. Binnenkort gaat Marieke met zwangerschapsverlof. Nu is het de grote vraag: keert Marieke na haar verlof nog terug?
Marieke Elsinga is momenteel zwanger van haar tweede kindje, waardoor ze binnenkort met zwangerschapsverlof zal gaan. In '30 Minuten Rauw' vertelt Marieke openhartig over de keuzes die ze wellicht zal gaan maken en natuurlijk de plannen die ze heeft na haar verlof.

Vroeg opstaan

Vroeg opstaan is voor Marieke niet zo'n probleem. Ze is het immers gewend door de ochtendshow, die ze al zes jaar presenteert samen met Mattie Valk. Toch is het hebben van twee kinderen voor Marieke, iets waar ze nog aan moet wennen. Het is voor Marieke nog afwachten hoe de tijd zal zijn dat ze 's nachts moet opstaan voor twee kinderen. "Al weet je nooit wat voor tweede kind eraan komt, misschien vraagt zij zoveel aandacht, maar dat geldt voor zelfde baan… Als jonge ouder ben je moe en als ochtendshow-dj ben je moe. Ik kan die twee bijna tegen elkaar wegstrepen", vertelt Marieke. 

Ochtendshow

Marieke heeft het vaker met Mattie besproken, hoe ze de ochtendshow in de toekomst zullen zien. "Weet je, ik denk vaak, ik heb deze gesprekken ook vaak met Mattie, dat het niet eens zozeer mijn gezin is waardoor ik uiteindelijk besluit te stoppen met de ochtendshow", aldus Marieke. Waarom zou Marieke dan wèl stoppen met de ochtendshow?

Nieuwe kansen

Een reden waarom Marieke zou stoppen, is door het volgende: "Voor mij zou een reden zijn om te stoppen met de ochtendshow, en dat weet Mattie al vanaf dat wij zes jaar geleden zijn begonnen, omdat ik het ook nog heel leuk vindt om andere dingen te doen." Wanneer Marieke zal besluiten om te stoppen, is nog niet duidelijk. Over een tijdje gaat Marieke met zwangerschapsverlof en wil ze het liefst alle aandacht hebben gericht op het kindje!