Roy Donders openhartig in zijn nieuwe boek: "Niet meer de Roy van toen"

BN'ers
door Nienke
dinsdag, 14 mei 2024 om 13:37
realitynl 29
Roy Donders heeft na een eigen realitysoap, ook een eigen boek geschreven. Het boek heet 'Gewoon Royke' en zal vanaf vandaag in de winkels liggen. In het boek schrijft Roy openhartig over de veranderingen in zijn leven en de keerzijde van de roem.
Roy Donders maakt, al sinds 2013, deel uit van de Nederlandse showbizz. Hij werd namelijk bekend als de Stylist van het Zuiden, met de krullen en natuurlijk niet te vergeten: de huispakken. Roy heeft al verschillende seizoenen gehad met zijn eigen realitysoap, zo kondigen Roy en zijn vriendin Michelle, een nieuw seizoen aan! Maar aan al die roem, zit voor Roy ook een keerzijde.

Verandering

De ondertitel van het boek is niet 'Stylist van het Zuiden', maar "de Roy van toen is niet meer de Roy van nu". Dat is met een reden: "Toen ik bekend werd, was ik nog zo jong. Wat weet je dan over jezelf? Ik pakte alles aan en hield van uitdagingen. Nu ik wat ouder ben en heel vaak m'n neus heb gestoten, denk je toch wel tien keer over dingen na. Ik ben wat serieuzer geworden."

"Gewoon Roy"

Roy wil ook duidelijk maken in zijn boek, dat hij 'hokjesdenken' erg ouderwets vindt. “Vooral qua geaardheid”, deelt Roy. Voorheen had Roy een relatie met een man, terwijl hij nu al jaren samen is met Michelle en de twee zelfs een dochtertje hebben gekregen! Over de vragen van zijn seksualiteit zegt Roy het volgende: “Het is niet zo dat ik het daar niet over wil hebben, maar ik vind het achterhaald en ouderwets. Mensen vinden het blijkbaar belangrijk om te weten ‘wat’ iemand nou is. Nou, ik ben gewoon Roy en verder niks.”

Onder vuur

Roy spendeert al een langere tijd in de mediawereld, en heeft al vaker het een en ander over zich heen gekregen. Onlangs kwam Roy nog in het nieuws omdat hij zonder de juiste papieren, cosmetische ingrepen zou doen bij klanten. Dit mag natuurlijk niet, zo kwam hij ter sprake in een aflevering van Arjen Lubach. In zijn nieuwe boek, zou hij een andere kant van zichzelf laten zien, wij zijn benieuwd.