Frans Duijts openhartig over drankgebruik: 'Kon niet meer lopen'

Entertainment
door Nienke
dinsdag, 30 april 2024 om 13:56
realitynl 49
Frans Duijts kunnen we kennen als een échte Nederlandse volkszanger. Het is dan ook meer dan logisch dat hij veel tijd spendeert in kroegen en op verschillende feesten. Maar wat zegt dat over het drankgebruik van Frans?

Frans Duijts affaire

Frans Duijts is vaker in de media geweest vanwege verschillende openbaringen zoals de problemen in zijn huwelijk en verschillende affaires. Onlangs heeft Frans een interview gegeven voor het blad Beau Monde, waar onder andere, het drankgebruik van de zanger ter sprake is gekomen.

"Niet eentje"

Tijdens het interview werd de vraag gesteld, wanneer zijn laatste dronken avondje was. De zanger reageert met: "Vorige week had ik een optreden bij kennissen. Daar stond de rosé breed uitgestald op tafel. Nadat ik had gezongen, heb ik daar wel even een borreltje gedaan. En niet eentje ook, haha. Het was niet zo dat ik niet meer kon lopen, maar ik had wel een drankje op."

Valkuil

Ondanks dat Frans aangeeft dat hij wel van een borreltje houdt, kan het ook een valkuil voor hem zijn. Frans zegt hier het volgende over: "Ik wil mezelf dat ook niet ontzeggen. Veel mensen denken: hij is een volkszanger, dus hij zal wel gek zijn op bier. Maar bier drink ik niet. Wat ik wel lekker vind, is op z’n tijd een wodkaatje of andere sterke drank." Het is goed van Frans dat hij wel let op het alcoholgebruik, er zijn verschillende volkszangers die dit niet in de hand hebben.

Frans Duijts vroeger

Frans zegt dat gebruik van drank, ten opzichte van nu, erg is veranderd. "Ik heb vroeger best wat gedronken, dat zul je mij niet horen ontkennen. Maar dat waren hoogstens een paar liter per week, niet een paar liter per dag. Als je zulke hoeveelheden tot je neemt, dan kun je niet meer functioneren. Dan gaat het niet goed, zeg maar."