Goed nieuws voor Jutta Leerdam: 'Uitdaging'

Entertainment
door Nienke
dinsdag, 07 mei 2024 om 9:51
realitynl 2
Jutta Leerdam mag eindelijk aankondigen dat ze bij een ander team gaat schaatsen. Na de breuk met het Jumbo-schaatsteam is het bevestigt dat Jutta zeker niet zal stoppen met schaatsen. Jutta is namelijk onderdeel van een ander schaatsteam, en wel bij deze...

Jutta Leerdam Jumbo Visma

Jutta Leerdam kondigde onlangs aan dat ze op zoek was naar een nieuwe schaatsploeg en dat het avontuur met Jumbo is geëindigd. Jumbo heeft uiteindelijk de samenwerking beëindigd "omdat de ploeg niet de overtuiging en het commitment dat in hen ogen nodig is om samen succesvol te kunnen voortzetten proefde" bij Jutta. Jutta was het hier zelf niet mee eens, zo geeft ze aan dat ze een hele lange tijd heeft nagedacht over haar keuze. Jutta gaf voornamelijk zelf aan dat ze 'iets anders nodig had in haar carrière'. Het team van Jumbo kon de 'schaaktechnische' uitdaging niet bieden. Jutta geeft aan dat ze om deze reden op zoek is gegaan naar een ander team.

Jutta Leerdam schaatsploeg

Het nieuwe team waar Jutta volgend seizoen, onderdeel van mag zijn is Team Iko. Daarmee is IKO meteen een soort van 'dreamteam geworden', dit meldt De Telegraaf. Eind deze week is de deal als het goed is rond. Dit betekent dat ze binnenkort ploeggenoot van schaatssensatie van het afgelopen seizoen, Joy Beune wordt. De manager van Jutta maakte meteen duidelijk dat Jutta de komende twee jaar niet voor de financiën gaat, maar voornamelijk voor olympisch goud. 

Support

Onlangs vierde Jutta, samen met haar vriend Jake Paul, een jubileum! De twee zijn al ruim een jaar samen, en zijn nog dolverliefd op elkaar. Jake schreef zelfs onder de foto dat hij graag zou willen trouwen met Jutta. Toen Jutta het nieuws deelde op haar Instagram, dat de carrièrebreuk had plaatsgevonden, plaatste ze een foto waarop ze schreef: "Wanneer mensen je voor de honderdste keer in je leven teleurstellen en je vriend je probeert op te beuren met een klein dansje. Love you, Jake Paul” Jutta heeft in ieder geval genoeg support van haar grote liefde.