Zo is Angela de Jong bekend geworden

Entertainment
door Nienke
zondag, 12 mei 2024 om 17:00
realitynl 15
Angela de Jong kunnen we vooral kennen door haar opmerkelijke commentaar op sommige programma's of mensen. Ze schuift vaak bij talkshows aan als gast of columnist. Hoe komt het dat Angela zo bekend is geworden?
Angela de Jong studeerde Algemene Letteren en Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Deze opleiding heeft ze afgerond om vervolgens een master Journalistiek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam te volgen. Zo is Angela eerst begonnen met het schrijven voor het Rotterdams Dagblad. In 1997 liep Angela stage bij Koffietijd en vanaf 2005 was ze werkzaam bij het AD.

Bekendheid

Vanaf 2010 is Angela televisierecensent van het AD en schrijft ze wat haar opvalt aan de Nederlandse televisie, daarnaast schrijft ze columns. Angela is zelfs sinds 2012 chef Redactie van Media en Cultuur bij het AD. Haar mediabekendheid komt doordat ze vaak aanschuift bij praatprogramma's als De Wereld Draait DoorJinekBeauRTL Boulevard, Goedemorgen NederlandOp1 en Vandaag Inside. Ze valt natuurlijk op door haar ongezouten mening te geven waar niet iedereen het mee eens is. Het is natuurlijk ook onmogelijk om dingen te zeggen waar iedereen het mee eens is, voor een deel zegt ze wat de kijkers denken en voor de anderen geldt dit niet.

Opspraak 

Angela zorgt regelmatig voor opspraak in de media. Ze deelt natuurlijk haar mening over bekende Nederlanders en programma's. Bekende Nederlanders delen ook regelmatig een sneer terug naar Angela. Zo sneert Martien Meiland weleens naar Angela, of Monica Geuze. "De eerste keer dat ik onder vuur lag was angstaanjagend, ik had het gevoel dat de hele wereld tegen me was," zei Angela in de Libelle. In het verleden was Angela erg onzeker over de reacties, maar dat zit tegenwoordig wel anders. "Als je zoiets twee keer hebt meegemaakt, kun je de derde keer ook wel aan. En bij de zesde haal je je schouders op." Gelukkig kan Angela het aan en zal ze voorlopig nog niet stoppen met het werk.