Zo is zanger Waylon bekend geworden

Entertainment
door Nienke
zaterdag, 18 mei 2024 om 14:00
realitynl 6
Waylon kunnen we kennen door zijn rol als coach in The Voice, als zanger en natuurlijk de man van Bibi Breijman. Maar hoe is Waylon aan zijn bekendheid gekomen?
Waylon, oftewel Willem Bijkerk, is geboren in Apeldoorn en wilde ervoor zorgen dat de country naar Nederland kwam. Waylon is op de naam gekomen vanwege zijn idool Waylon Jennings. Het brengen van countrymuziek naar Nederland, is hem enigszins gelukt, maar natuurlijk niet vanzelf. Hoewel hij bij het Eurovisie Songfestival de sterren van de hemel heeft gezongen, heeft hij een lange weg moeten afleggen om daar te komen.

Bekend geworden

Waylon was op jonge leeftijd erg geobsedeerd door countrymuziek. Hij was drummer in een bandje, maar Waylon wil meer en krijgt de kans van platenlabel EMI. In 2008 besloot Waylon mee te doen met Holland's Got Talent, waar hij uiteindelijk tweede wordt. Waylon werd op een gegeven moment opgemerkt door Universal, die hem het Motown label aanbiedt. Waylon was destijds de eerste Nederlander die bij Mowtown zat. Mowtown is het platenlabel waar Stevie Wonder én Micheal Jackson, onderdeel van waren. In augustus 2009 komt zijn eerste album Wicked Ways uit en veel Nederlanders waren fan. Na een lange stilte, komt Waylon in 2014 terug met een knaller: een deelname aan het Eurovisie Songfestival! Samen met Ilse De Lange zongen ze het nummer Calm after the storm. Het duo eindigde op de tweede plaats.

Relatie

Waylon heeft ongeveer zes jaar een relatie met Bibi Breijman. Onlangs kondigde het stel aan, in verwachting te zijn van hun derde kindje. Hun eerste dochter heet Teddy en hun zoontje heet Chester. De twee hebben een moeilijke tijd achter de rug omdat Waylon tijdens de tweede zwangerschap is vreemdgegaan. Al gaf Bibi eerder aan dat ze nog met Waylon samen is voor de kinderen, lijkt dit nu toch écht oprecht te zijn.