Zo zag Paul de Leeuw er vroeger uit

Entertainment
door Nienke
zaterdag, 11 mei 2024 om 9:30
realitynl 68
Paul de Leeuw kunnen we kennen van zijn cabaretten en zijn aanwezigheid op de televisie. Hij maakt mensen aan het lachen, zowel in het theater, televisie of op social media! Benieuwd hoe Paul er vroeger uitzag? Je ziet het hier!
Paul de Leeuw is geboren in Rotterdam en na zijn havo volgde hij de lerarenopleiding, waar hij zijn artistieke talenten heeft ontdekt. Hij had zich aangemeld voor de Toneelacademie in Maastricht, maar kwam helaas niet door de selectie. In 1983 deed hij mee met het Cameretten festival in Delft, waarbij hij de persoonlijkheidsprijs kreeg. Een jaar later presenteerde hij het festival en een jaar daarna zong hij tijdens de pauze het nummerVlieg met me mee tijdens het Open Bak Gala in het Koninklijk Theater Carré. Door de vele reacties, kreeg Paul een uitnodiging voor een optreden met Sonja Barend. Vanaf dat moment kreeg hij zijn mediabekendheid.

Carrière

Paul is een veelzijdige man ondanks al zijn presenteerklussen, talloze typetjes én het opnemen van verschillende albums. In 1990 kreeg Paul zijn eigen televisieprogramma bij de VARA: De schreeuw van De Leeuw. Later heeft Paul deel 16 van Kinderen voor kinderen gepresenteerd en zong daarin het liedje 100 hobby's. Het is niet bij zingen of presenteren gebleven, hij bracht namelijk ook de speelfilm Filmpje! in de bioscoop. In 1999 heeft Paul het format voor Het Feest van Sinterklaas, een theateroptreden/popconcert ter viering van het Sinterklaasfeest bedacht. Momenteel is Paul vooral te vinden in het programma Star on Stage, is hij vaker te zien bij talkshow programma's en geeft hij vaak commentaar op programma's. Ook publiceert hij wekelijks podcasts, die veel worden beluisterd. Dit heeft een aardig vermogen voor Paul opgebracht!

Vroeger

Paul deelt regelmatig verschillende dingen op zijn socials! Hij is van alle markten thuis en mensen vinden het erg leuk om dingen van hem te zien. Op zijn Instagram deelt hij kiekjes van zijn werk, privé, maar vooral dingen die hij leuk vindt! We zijn natuurlijk benieuwd hoe Paul er vroeger uitzag, hier is een foto!
Bron: ANP Kippa
Bron: ANP Kippa