BOOS-makers reageren op heftige kritiek over de afleveringen: 'Doen we oren en ogen niet voor dicht'

BN'ers
door Nienke
dinsdag, 25 juni 2024 om 13:22
realitynl 76
De laatste afleveringen van de online YouTube-serie BOOS, worden niet meer zo goed ontvangen door de kijkers. Zo is er veel kritiek te vinden in de reacties onder de afleveringen op YouTube. De redactie van BOOS, heeft na een lange tijd, toch gereageerd op de kritiek die ze hebben ontvangen.
BOOS is een YouTube-serie dat sinds 2016 gepresenteerd wordt door Tim Hofman. In deze serie helpt Tim slachtoffers met de terugkoppeling naar de daders. Zo is het doel van Tim om een passende oplossing te creëren voor de gedupeerde, door de mensen die duperen onder ogen te zien. Maar de laatste tijd, lijken de afleveringen niet zo aan te slaan bij de kijkers. Sterker nog; kijkers hebben veel meer kritiek op de afleveringen. BOOS zou BOOS niet zijn, als ze er niet op zouden reageren! Ze hebben een reactie gedeeld op hun Instagram-account.

'Journalistiek ondermaats'

De redactie van BOOS heeft lucht gekregen van alle kritiek op de laatste aflevering. In de aflevering die vorige week donderdag is verschenen, vinden kijkers dat Tim zich als een 'pestkop' gedraagt naar de speluitgever, die in de problemen zou zitten. Kijkers reageren dan ook met 'pestkop' of dat de aflevering 'journalistiek ondermaats' is. Dit moet natuurlijk pijn doen voor een ervaren journalist als Tim. De aflevering gaat over een crowdfunding van een bordspel. In 2020 werd beloofd dat het spel binnen een jaar geleverd zou worden, dit is alleen nog niet gebeurd. Volgens kijkers pakt Tim de speluitgever te hard aan.

Reactie BOOS

"We hebben uiteraard jullie reacties op onze laatste uitzending gezien", reageren de programmamakers op de kritiek die ze hebben gekregen. "Daar doen we onze ogen en oren niet voor dicht." Ze willen laten merken dat ze ook écht wat met de reacties willen gaan doen. De redactie komt donderdag met een uitgebreide redactie wat te maken heeft met alle kritiek die ze krijgen.