Douwe Bob openhartig over vaderschap: 'Verantwoordelijkheid ligt me soms zwaar'

BN'ers
door Nienke
woensdag, 05 juni 2024 om 13:30
realitynl 112
Douwe Bob is een trotste vader van zijn zoontje en twee dochters. Twee jaar geleden werd Douwe, in een korte tijd, vader van drie kinderen. In een interview vertelt Douwe hoe het vaderschap voor hem is.
Het is ons allemaal niet ontgaan dat Douwe Bob in 2021 voor het eerst vader is geworden. Niet van één kindje, maar in een korte tijd werd Douwe vader van 3 kinderen! Douwe kreeg, samen met zijn verloofde Anouk, een zoontje genaamd Elias, die onlangs twee jaar is geworden.

Verantwoordelijkheid

Douwe geeft aan dat hij ontzettend gelukkig is samen met zijn verloofde Anouk en dat het vaderschap hem wel bevalt. "Alle clichés over het krijgen van kinderen zijn waar", zegt Douwe lachend. "Ik ben ook voor het eerst echt bang om dood te gaan, omdat ik er dan niet meer kan zijn voor mijn kinderen. Die verantwoordelijkheid ligt me soms wel zwaar”, deelt Douwe openhartig. 

Andere kant

Hoewel het vaderschap soms zwaar kan vallen voor Douwe, is hij ook iets te weten gekomen over zichzelf. "Er is een luikje in mijn hart opengegaan waarvan ik niet wist dat het bestond." Douwe wist vanaf jongs af aan dat hij ooit vader zou willen worden en deze droom is uitgekomen. "Al vanaf mijn zesde wist ik dat ik ooit papa wilde worden. Toen ik mijn zoon Elias voor het eerst vasthield, voelde ik zo’n ontlading dat ik wel even heb gehuild. Binnen één seconde veranderde mijn levensdoel. Dat was in het begin wennen en een bittere pil”, blikt hij terug.

Toekomst

Hoewel Douwe vroeger vooral zichzelf op één zette, is dit nu natuurlijk niet meer zo. Zijn kinderen betekenen alles voor Douwe en wist niet dat er ooit iets zou komen wat belangrijker voor hem was dan muziek. Douwe hoopt een geduldige vader te zijn en wil per kind bekijken wat ze nodig hebben. Douwe wil zijn kinderen zo veel mogelijk vrijlaten en voor de toekomst: "Ik kijk er vooral naar uit om ze te zien opgroeien en zo veel mogelijk samen te doen.”