Joost Klein geëmotioneerd over incident: "Het spijt me, het spijt me"

BN'ers
door Nienke
woensdag, 15 mei 2024 om 10:09
realitynl 32
Joost Klein is afgelopen zaterdag gediskwalificeerd voor het Eurovisie Songfestival. De keus is gemaakt door de EBU, en die staan nog steeds achter de keuze. Het zou gaan om een incident met een cameravrouw, waarbij Joost een 'dreigend gebaar' zou maken. Joost staat nog regelmatig in de Zweedse kranten, waarbij er wel iets heel opmerkelijks is verschenen.
Aftonbladet is een van de bekendste Zweedse kranten die regelmatig over Joost schrijven. Zij houden de ontwikkelingen zeer goed in de gaten en publiceren voortdurend updates over de huidige staat van de zaak. Torbjörn Ek is één van de journalisten en liet weten dat: "Onze bronnen vertellen dat Joost tijdens zijn politieverhoor verteld heeft dat hij gestrest was van alle fotografen, en dat hij wilde dat ze stopten met filmen."

Reactie

De Zweedse journalist vervolgt: "En dat volgens hem en de politie, hij vond dat ze te dichtbij kwamen. Dat dat hem irriteerde, daarna zijn arm omhoog deed, en met zijn vuist een slaande beweging richting deze fotograaf maakte." Maar hij vertelde ook dat hij van betrouwbare bronnen heeft vernomen dat Joost zich erg 'agressief' heeft gedragen. De journalist wil voornamelijk duidelijk maken dat dit niet hetzelfde is als fysiek geweld. Volgens de Zweedse journalist, zou Joost oprechte spijt hebben van het incident. Zo zou Joost zich meerdere keren herhaald: "Het spijt me, het spijt me".

Stand van zaken 

De politie van Zweden kwam onlangs al met het nieuws dat Joost, hoogstwaarschijnlijk vervolgt, zal worden. Geruchten gaan dat hij met deze straf te maken krijgt. De Nederlandse songfestival-delegatie heeft vorige week, twee keer een melding gemaakt bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Volgens de AvroTros hing er een onveilige sfeer achter de schermen en vond er géén verbetering plaats na de eerste melding. Andere landen, waaronder Ierland, Noorwegen, Zwitserland en Litouwen, waren ook niet tevreden over de sfeer. Het is, en blijft allemaal erg onduidelijk wat er zich nu heeft afgespeeld. Laten we hopen op gerechtigheid.