Joost Klein verdwenen bij de repetitie voor de finale: 'Onderzoek gestart naar incident'

Entertainment
door Nienke
vrijdag, 10 mei 2024 om 15:30
realitynl 19
Deze middag waren de repetities voor de finale van het Eurovisie Songfestival in volle gang, alleen werd er één iemand gemist: Joost Klein. Zo zou er een incident hebben plaatsgevonden, waarvan er nog geen details bekend over zijn.

Joost Klein Eurovisie Songfestival

Gisteravond was te zien dat Joost door mocht naar de finale voor zaterdag. Zo is Joost als vijfde aan de beurt om zijn hit Europapa voor Nederland te vertegenwoordigen. Vanmiddag waren de repetities en gingen ze van nummer vier, wat Luxemburg is, zomaar door naar nummer zes, wat Israël is. Er is niks over de vermissing verteld, hij liep wel over het podium en werd zelfs omgeroepen, maar geen optreden. Waar is onze nummer 5 Joost gebleven?

Incident

De beslissing zou last minute genomen zijn, dat is wat verschillende kranten vermelden. De decor-stukken van de act werden namelijk al wel op het podium gereden, maar al snel moesten ze weer weggereden worden. Wat er precies gebeurd is, is nog vrij onduidelijk. Er wordt gesproken over een 'incident' wat rondom Joost gebeurd zou zijn. Zowel de AvroTros als de organisatie zijn niet bereikbaar om te reageren op het verhaal.

Vermoedens

Joost was eerder vandaag aanwezig bij een interview samen met de artiesten van landen zoals Griekenland en Israël. Joost bedekte zijn gezicht met de Nederlandse vlag. Er werd een vraag gesteld aan de zangeres van Israël, wat betreft de veiligheidsrisico's die ze met zich mee zou brengen. Als de journalist zegt, dat ze er niet op hoeft te reageren, grijpt Joost in. "Why not?" zegt Joost terwijl hij snel de vlag van zijn hoofd vandaan haalt. Daarna reageert ze zangeres op de vraag. Zou Joost zijn droom in duigen gevallen zijn door die éne opmerking die hij niet voor zich zou kunnen laten? En wat gaat dit betekenen voor de Grand Finale? Laten we hopen op het beste voor onze Joost!