Joost Klein reageert op diskwalificatie Eurovisie Songfestival: "Mag niet meer optreden"

BN'ers
door Nienke
dinsdag, 14 mei 2024 om 11:28
realitynl 28
Het is een hele happening, Joost Klein die gediskwalificeerd is voor de deelname aan het Eurovisie Songfestival. Het heeft de hele wereld op z'n kop gezet, of je het er mee eens bent, of niet. Er is een video opgedoken, waarop de reactie van Joost te zien is, na het horen van het slechte nieuws.
Het leek allemaal voor de wind te gaan voor onze Joost Klein, zijn nummer "Europapa" is ontpopt tot een ware hit. Mensen zijn fan van het nummer, zo wordt het wereldwijd gestreamd en zijn mensen, Joost, massaal gaan volgen op Instagram. Het aantal volgers is ruimschoots, van 600.000, verdubbeld naar 1,5 miljoen! Joost zijn dromen vielen uiteen, toen het nieuws bekend werd dat hij niet meer mee mocht doen aan het grote spektakel, waar hij al jaren naar uit heeft gekeken. Zo is er een video van hem verschenen waarop zijn reactie te zien is.

Reactie

Op de video is te zien dat een bekende Belgische YouTuber, genaamd Acid, ook aanwezig is geweest in Malmö. Dit was voorheen niet bekend, maar is nu overduidelijk. Acid filmt zichzelf, wanneer Joost voorbij loopt en zegt: "Ik mag niet meer optreden". Later verschijnt ook zijn pianist in de video en Appie, die de rol van de 'blauw vogel' vertaalde. Daarna hoor je in het fragment dat Joost jammert: "Eerst werd ik weggestuurd uit Rome..." de rest is weggeknipt en hierbij stopt ook de video. Het is onduidelijk wat zich nou precies heeft afgespeeld, maar het lijkt erop dat het nieuws, niet goed is gevallen bij de groep.

Wat nu?

Mensen speculeren wat voor staf Joost, mogelijk op zijn naam krijgt. Hij zou een 'dreigend' gebaar gemaakt hebben naar een cameravrouw. De EBU, die uiteindelijk de keuze heeft gemaakt voor de diskwalificatie van Joost, staat achter haar keuze. Zo schrijft de EBU: "Het gedrag van Joost was een duidelijke overtreding van de wedstrijdregels die zijn opgesteld om een veilige werkomgeving voor het personeel te waarborgen." Er wordt nog steeds geheimzinnig gedaan over het incident, niemand weet het nog zeker. Momenteel is er nog steeds niks vernomen van Joost.