S10 doet een boekje open over het Eurovisie Songfestival: "Joost is niet de enige"

BN'ers
door Nienke
woensdag, 15 mei 2024 om 14:12
realitynl 34
De beerput wat betreft het Eurovisie Songfestival is opengetrokken: allerlei verhalen komen nu naar buiten. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Joost Klein gediskwalificeerd is en tijdens de finale niet mocht optreden vanwege een incident. Zangeres S10, die in 2022, Nederland heeft vertegenwoordigt, doet een boekje open over de gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld.
Stien de Hollander, bekend als S10, mocht in 2022 voor Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In een video deelt de zangeres dat de sfeer achter de schermen bij de zangcontest "echt heel heftig" vond en dat zelfs haar persoonlijke grenzen niet werden gerespecteerd. 

Onprettig

S10 wilt niet zeggen dat ze het daar niet naar haar zin heeft gehad, maar dat er wèl dingen zijn gebeurd die ze als "onprettig" heeft ervaren. Zo zegt ze zelf het volgende erover: "Het Songfestival is wel gewoon echt heel heftig. Mensen willen constant iets van je. Iedereen trekt aan je. Dat heeft bij mij in ieder geval wel zijn tol geëist. Ja, dat was wel heftig voor mij."

Over de grens

Aan S10 werd gevraagd of haar grenzen wel werden gerespecteerd, maar ontkent ze eerst de vraag: "Want ik wilde er ook aan meedoen en ik wilde ook presteren." Later vervolgt ze haar antwoord met: "Maar er zijn wel veel mensen over mijn grens heen gegaan, vooral in die backstage, waar het eigenlijk niet echt een prettige omgeving is voor artiesten." Een van de voorbeelden die S10 geeft, is het filmen van artiesten tijdens kwetsbare momenten, waarvan S10 het "prettig" zou vinden als dat verandert. Laat dit nou net iets zijn waar Joost "afspraken" over gemaakt zou hebben...

Niet de enige

De verhalen van Joost en S10 zijn niet de enige voorbeelden over het gedrag van medewerkers op het Eurovisie Songfestival. Meerdere landen hebben dit jaar geklaagd over hoe eigen artiesten zijn behandeld. De artiesten zouden de sfeer achter de schermen niet prettig hebben ervaren. Zo vertelde de gitarist van de Noorse inzending zelfs dat ze hebben getwijfeld om zich terug te trekken voor de finale. De AVROTROS heeft inmiddels names Joost, een melding gemaakt bij de organisatie vanwege een onveilige sfeer.