Thijs Römer nu al in geldproblemen: "Kan schadevergoeding niet betalen"

BN'ers
door Nienke
dinsdag, 28 mei 2024 om 14:45
realitynl 78
Thijs Römer heeft een maand celstraf moeten uitzitten en is inmiddels weer op vrije voet. Het blijft niet alleen bij een celstraf, taakstraf en verplichte behandeling bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Zo moet Thijs ook ruim 13.000 euro schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. Of dit hem gaat lukken? Volgen zijn advocate heeft Thijs serieuze geldproblemen.
Het zijn zware tijden voor Thijs Römer, onlangs heeft hij zijn maand celstraf uitgezeten. Het nieuws is naar buiten gekomen dat Thijs zijn slachtoffers een schadevergoeding is verschuldigd, maar dat hij deze helemaal niet kan betalen. Hoewel Yvonne Coldeweijer het nieuws naar buiten heeft gebracht dat Thijs geldproblemen heeft, reageert zijn advocate op de geruchten bij RTL Boulevard.

Reactie

Advocate Bénédicte Ficq laat het volgende weten: "Wat een valsigheid in deze wereld", reageert ze. "Iedereen die niet kan betalen en onvoldoende reserve heeft, zoals mijn cliënt, kan een betalingsregeling aanvragen bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dat komt iedere verdachte toe. Deze zaak heeft heel erg op de inkomsten gedrukt, het is niet een kwestie van niet willen, maar van niet kunnen. Hij kan het gewoon niet in één keer voldoen. Hij vindt dat heel vervelend, als hij het had kunnen betalen, had hij dat gedaan." Hiermee geeft de advocate toe dat Thijs inderdaad niet genoeg geld heeft om de schadevergoeding af te lossen. 

Zedendelict

Thijs heeft online, minderjarige meisjes tot zedelijke handelingen gezet. Dit heeft tussen 2015 en 2017 plaatsgevonden en de meisjes waren destijds 14, 15 en 16 jaar oud. De slachtoffers waren erg opgelucht toen Thijs zijn hoger beroep heeft ingetrokken. Voor de meiden is het eindelijk tijd om dingen te verwerken. Thijs bekend zijn schuld en realiseert zich dat wat hij heeft gedaan, voor veel impact heeft gezorgd. Thijs heeft een de celstraf van een maand al uitgezeten en moet de maximale taakstraf van 240 uur nog voldoen. Uiteindelijk moet hij zich ook nog laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.